7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Ob odprtju smučišč previdno – upoštevajte ukrepe!

Vir: PU Maribor

Pred  ponovnim  odprtjem  smučišč  tudi policisti Policijske uprave Maribor pozivamo  smučarje  in ostale obiskovalce k upoštevanju vse priporočil in k previdnosti ter strpnosti na belih strminah in ob njih.

Pričakovati  je,  da  se  bodo  parkirišča  na  Bellevueju  in  Arehu hitro zapolnila,  posledično  pa  bo verjetno nastala tudi gneča. Zaradi tega vse voznike prosimo, naj upoštevajo cestno prometne predpise in ne parkirajo na mestih,  kjer  to  ni  dovoljeno  ali  bi oviralo dostop drugim vozilom, še posebej  intervencijskim.  V  primeru,  da se bodo parkirišča zapolnila, pa tudi  sicer  predlagamo,  da  raje  uporabijo  krožno  kabinsko  žičnico in parkirate na parkirnih mestih v neposredni okolici spodnje postaje gondole. Do tja se je moč pripeljati tudi z mestnim avtobusom.

Prosimo  tudi,  da  venomer  upoštevate  in spoštujete navodila redarjev in tistih, ki bodo skrbeli za urejanje prometa ter policistov.

Opozoriti  pa  je potrebno tudi, da je še vedno prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro.

Prehajanje    med    občinami   zaradi   športno-rekreacijskih   dejavnosti individualnega  značaja  je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar  prebivalce pozivamo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti  rekreativnih  površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med  osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj  kot  3  metre),  je  obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem. Preventivni ukrepi so odločilnega pomena.

Preprečevanje  gneče  in  druženja večjega števila ljudi – tudi na zunanjih površinah   –   je   ključnega  pomena  za  zmanjševanje  števila  okužb  s koronavirusom, ki je do sedaj že zahteval izjemno visok davek, predvsem pri najbolj ranljivih skupinah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine