0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

O nestrpnosti, grožnjah in nabojih v pisemskih pošiljkah – česa se lahko v politiki naučimo od znanega slovenskega misijonarja z zelenim klobučkom?

Piše: blagovest

Grožnje, zmerjanja, žalitve, pisemske pošiljke z naboji… In seveda že skoraj standardni pozivi najvišjih političnih predstavnikov v državi k bolj strpni komunikaciji. Že skoraj dolgočasno in že kar predvidljivo dogajanje, ko ne veš več, kdo je napadalec in kdo žrtev. 

Po podatkih policije je najmanj šest oseb v zadnjih dneh prejelo pisemske pošiljke s priloženim nabojem, nekatere od njih so imele tudi spremni dopis z grožnjami. Med prejemniki je tudi predsednik vlade Janez Janša. Vse pošiljke so bile poslane na domač naslov, čeprav je to načeloma oseben podatek, ki širši javnosti ni poznan. Vendar pa je vse to le vrh ledene gore in zgolj nadgradnja dogajanja, ki traja več let, celo več desetletij. Spomnimo se “spotanih vseslovenskih vstaj” iz leta 2012, raznih vandalskih napadov na cerkve, na spomenike žrtvam revolucije in podobno. Od začetka leta 2020 pa je ost usmerjena zlasti proti sedanji vladi.

Je to lahko razlog za zaskrbljenost? Je. Je to lahko razlog za samopomilovanje, češ zakaj nas ne marajo? Ne!

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine