23.4 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Novost na slovenskem trgu: samodejno turistično zavarovanje preko gostovanja v mobilnem omrežju

Piše: C. R.

Telekom Slovenije je razvil in omogočil tehnično rešitev, prek katere Zavarovalnica Sava od danes dalje naročnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije omogoča nov inovativen produkt, ki je novost na slovenskem zavarovalniškem trgu – prvo turistično zavarovanje s plačilom »po porabi«, to pomeni glede na dejansko število dni, ko je posameznik v tujini. Zavarovanje z jamstvom in obračunom premije po načelu »plačaj, kolikor gostuješ«, uporabnikom zagotavlja enostavno aktiviranje storitve na daljavo, zavarovalna premija pa se obračuna samodejno, in sicer za čas, ko je mobilna številka uporabnika prijavljena v omrežjih tujih operaterjev. Turistično zavarovanje Brezskrbni se uporabnikom obračuna po zaključku potovanja, in sicer na računu za komunikacijske storitve. Na ta način se lahko uporabniki brezskrbno odpravijo na dopust čez mejo, ne da bi jim bilo treba pred tem vsakič znova sklepati zavarovanje za tujino. 

Naročniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije turistično zavarovanje Brezskrbni hitro in enostavno sklenejo tako, da v Mojem Telekomu določijo nosilno mobilno številko, na kateri želijo vključiti turistično zavarovanje zase in po želji tudi za družinske člane, ter nato sledijo navodilom.

»Turistično zavarovanje Brezskrbni je rezultat inoviranja dveh predanih ekip, s katerim smo dokazali, da smo tudi največja podjetja konkurenčna malim zagonskim podjetjem in imamo obilico znanja, izkušenj in potenciala v naših zaposlenih. Zavarovanje smo z inovativnimi rešitvami približali uporabnikom in sodobnim digitalnim trendom ter jasno začrtali pot, po kateri želimo nadaljevati tudi v prihodnje – to je s skupnimi močmi, s povezovanjem in nenehnim napredkom zagotavljati vrhunske storitve,« ob predstavitvi produkta poudarja Miha Pahulje, član uprave Zavarovalnice Sava. 

»V Telekomu Slovenije želimo v največji možni meri poenostavljati življenja svojih uporabnikov in jim zagotavljati enostavne rešitve, ki jih omogoča sodobna tehnologija. Skrbno spremljamo trende in prepoznavamo potrebe uporabnikov naših storitev, zato verjamem, da bodo možnost enostavne sklenitve turističnega zavarovanja, predvsem pa plačilo po principu dejanskega gostovanja v tujih mobilnih omrežjih in po opravljeni storitvi, dobro sprejeli. Celoten postopek poteka samodejno, ob tem pa smo poskrbeli tudi za ustrezno visoko stopnjo varnosti,« ob tem izpostavlja Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, odgovoren za komercialno področje. 

Zavarovanje se prične zaračunavati, ko se mobitel naročnika poveže v omrežje tujega operaterja. Zavarovalna premija znaša 0,99 evra na dan za individualno oz. 2,48 evra na dan za družinsko zavarovanje, ki lahko vključuje do sedem oseb (dve odrasli in pet otrok do 15. leta). Pri tem se v enem zavarovalnem letu (tj. eno leto od datuma pričetka zavarovanja) zavarovalna premija obračuna za največ 45 dni oz. največ v višini 44,55 evra za individualno oz. 112,05 evra za družinsko zavarovanje. Ob tem za preostanek zavarovalnega leta velja polno kritje brez plačila premije.

Turistično zavarovanje Brezskrbni v tujini vključuje stroške ambulantnega in bolnišničnega zdravljenja, nujni prevoz do zdravstvene ustanove in prevoz domov po zaključenem zdravljenju, in sicer v višini do 30.000 evrov na posamezni zavarovalni primer in do 200.000 evrov v enem zavarovalnem letu; asistenčni klicni center je del Zavarovalne skupine Sava in je v slovenskem jeziku na voljo 24 ur na dan na številki +386 2 618 0520. Zavarovanci lahko opravijo klic tudi prek spletne strani Zavarovalnice Sava. 

Turistično zavarovanje Brezskrbni velja za potovanja, ki niso daljša od 62 dni. Turistično zavarovanje ne velja v državi, v kateri ima naročnik stalno ali začasno prebivališče. 

Zavarovanci so ob vključitvi v omrežje tujega operaterja samodejno obveščeni o veljavnosti kritja s SMS-sporočilom, prav tako jih SMS-sporočilo pričaka ob vrnitvi v omrežje Telekoma Slovenije.

S turističnim zavarovanjem Brezskrbni v Telekomu Slovenije in Zavarovalnici Sava ustvarjajo povezano prihodnost, v kateri njuni uporabniki ne bodo nikoli sami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine