28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Novi trendi na področju avtomobilskega zavarovanja

Mobilnost se spreminja, naj se s tem spremeni tudi vaše zavarovanje.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je zakonsko obvezno, zato ga številni sklenejo brez veliko premisleka o tem, kaj sploh vključuje in ali je dovolj, saj si želijo čim manj stroškov. Največja napaka pri tem je, da zavarovanje za avto sklenejo le enkrat, nato pa ga iz leta v leto le podaljšujejo. Pozabijo pa preveriti, ali se je kaj spremenilo. Ker je tempo življenja dandanes hiter, je sprememb vse več in do njih prihaja vse hitreje, kar je moč opaziti tudi v prometu in priljubljenosti različnih novih oblik mobilnosti. Pri tem je pomembno, da kljub hitenju in drvenju na modernih prevoznih sredstvih in ostalim že poznanim nevarnostim v prometu poskrbite, da boste tako vi kot vaši družinski člani čim bolj zaščiteni. To lahko storite z oprezno in varno vožnjo ter AvtoMobilnim zavarovanjem.

Avto – stvar preteklosti na področju mestne mobilnosti?

Avtomobili v mestnem okolju postajajo stvar preteklosti. Mestna jedra se za promet vedno bolj zapirajo, primanjkuje parkirnih mest, na mestnih vpadnicah je dan za dnem neznosna gneča. Tako bo sčasoma voznikom ostala edina možnost, da posežejo po alternativi, to je sodobnih oblikah mobilnosti.

V zadnjem obdobju so se na področju mobilnosti zgodile korenite spremembe. Sodobna prevozna sredstva mestne mobilnosti, kot so rolka, kolo, skiro in njihove električne različice, so postala cenovno ugodnejša in dostopna skoraj vsakomur. Široka uporaba pa je pripeljala tudi do vprašanja (ne)varnosti, ki ste jim vozniki ob tem izpostavljeni. Drži, da sodobna prevozna sredstva omogočajo več fleksibilnosti, toda poskrbeti je treba še za varnost. Uporabljajte čelado in bodite pozorni na dogajanje okoli sebe, za vožnjo brez skrbi pa se sedaj lahko tudi zavarujete.

Različne oblike mobilnosti, eno zavarovanje

Sodobne oblike mobilnosti kličejo po novem, spremenjenim potrebam prilagojenem zavarovanju. Čeprav zavarovanje električnega skiroja, električnega kolesa in sorodnih prevoznih sredstev še ni obvezno, to seveda ne pomeni, da se vam ob njihovi uporabi ne more nič zgoditi in da z njimi ne morete povzročiti škode. 

Zavarovalnica Triglav v sklopu AvtoMobilnega zavarovanja kot prva v Sloveniji ponuja zavarovanje za različna posebna prevozna sredstva, ki gre v korak z vašim načinom življenja in mobilnosti. Omogoča vam, da poleg avtomobila zavarujete še različna klasična in sodobna prevozna sredstva, ki jih uporabljate tako vi kot tudi vaši družinski člani. Vključuje zavarovanje odgovornosti in asistence kolesarjev, uporabnikov posebnih prevoznih sredstev (rolka, skiro …) ter tudi zavarovanje rehabilitacije po nesreči v prometu in zavarovanje prtljage.

O sklenitvi AvtoMobilnega zavarovanja je torej vredno razmisliti, če:

  • vsak dan parkirate na parkirišču P+R in nato vožnjo do službe nadaljujete z drugim prevoznim sredstvom;
  • če ob sobotah z družino radi odhajate na kolesarske izlete;
  • če vaši otroci pot v šolo premagujejo s skiroji in rolkami.

Na portalu Vse bo v redu pa si lahko preberete še več o varni uporabi različnih električnih prevoznih sredstev in preverite tudi, kaj vse morate vedeti o zavarovanju električnega skiroja.

Promocijski članek

Zadnje novice

Sorodne vsebine