-1.9 C
Ljubljana
petek, 28 januarja, 2022

Noro! Uradnik UE Tržič, ki je tudi občinski svetnik ekipe tržiškega župana, preprečil vstop v pisarno mamici z otroškim vozičkom – v ozadju osebni spor z njenim možem?

Naš vir nam je sporočil, da je danes prišlo do precej neprijetnega dogodka v prostorih Upravne enote Tržič, saj naj bi eden od uradnikov brez pravne podlage prepovedal vstop mamici z otroškim vozičkom v pisarno.

 

Kot nam je uspelo izvedeti, ni šlo za to, da bi bil dostop z vozički prepovedan (tako ali tako so prostori UE Tržič precej neprijazni do invalidskih in otroških vozičkov), saj naj bi omenjena oseba že večkrat prišla z vozičkom v te prostore. Tokrat pa je urejala osebno izkaznico za najmlajšo hčerko, pri tem pa naletela na »mino«, saj naj bi ji uradnik preprečil vstop iz povsem osebnih razlogov.

Izvedeli smo, da ima dogodek tudi politično ozadje – omenjeni uradnik je namreč Andraž Žitnik, sicer nekdanji predsednik občinske SDS, sedaj pa občinski svetnik Ekipe Boruta Sajovica, torej aktualnega tržiškega župana in nekdanjega poslanca LDS. V ozadju njegovega dejanja naj bi bila zamera do moža mamice, namreč Sebastjana Erlaha, ki je bil leta 2015 izključen iz SDS, očitno tudi z Žitnikovo pomočjo. Po naših informacijah naj bi bil takratni tviteraški incident, ki ga je sprožil Erlah s tvitom o streljanju migrantov na mejah, le povod za dokončno izključitev iz stranke, izključitev pa so tedanji lokalni funkcionarji že dlje časa načrtovali. Zanimivo je predvsem zato, ker glavni lokalni botri izključitve večinoma niso več člani SDS in so tako ali drugače povezani s tržiškim županom, ki je na lanskih lokalnih volitvah v drugem krogu osvojil nov županski mandat.

Prav tako naj bi Žitnik Erlahu zameril tudi dejstvo, da je Erlahova žena dala podpis za župansko in poslansko kandidaturo Pavla Ruparja, sicer prav tako nekdanjega člana SDS.

Vprašanja o tem, ali je z otroškimi vozički prepovedan vstop v prostore upravnih organov, smo sicer poslali tudi na Upravno enoto Tržič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine