16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Noro! Lažni policisti v Braziliji ukradli 700 kilogramov zlata

Tolpi kriminalcev, ki so bili oblečeni v policijske uniforme, je uspelo z letališča Sao Paulo v Braziliji odnesti več kot 700 kilogramov zlata, vrednega okoli 32,2 milijona dolarjev.

 

Osmerica v policiste preoblečenih oboroženih roparjev je z dvema lažnima policijskima poltovornjakoma v četrtek zapeljala v tovorni terminal na letališču.

Nato je uslužbence prisilila, da so z viličarjem na enega izmed vozil naložili zlato, poročajo brazilski mediji in komentirajo, da je šlo za kriminalno akcijo, vredno hollywoodskih akcijskih uspešnic.

Med ropom ni bil izstreljen niti en sam strel, akcija pa je bila izredno hitra, saj je bilo vsega skupaj konec v okoli dveh minutah in pol, kažejo posnetki nadzornih kamer, ki jih je časnik O Estado objavil na svoji spletni strani, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kriminalci so sicer pred ropom za talce vzeli osem sorodnikov višjega uslužbenca letališkega logističnega centra in tako od njega dobili informacijo o tem, kdaj na letališča prišla pošiljka zlata, je poročal časnik O Globo.

Zlato bi morali transportirati v Zürich in New York. Mediji navajajo, da ga je bilo med 720 in 750 kilogramov.

Ob pobegu s prizorišča zločina naj bi roparji večkrat zamenjali avtomobile, ukradeno zlato pa naj bi med drugim potovalo tudi z reševalnim vozilom.

Poltovornjaka, s katerima so prispeli na letališče in ki sta bila spremenjena tako, da sta bila videti kot policijska, so kasneje našli v skladišču le nekaj kilometrov stran od letališča.

Talce so roparji kasneje izpustili nepoškodovane. Oblasti so sprožile obsežno iskalno operacijo.

Zadnje novice

Nove prometne nesreče

Sorodne vsebine