3.4 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Noro, kaj so ribiči ujeli v Jadranskem morju!

Piše: C.R.

V bližini mostu na otok Pag so v hrvaškem Jadranu ulovili 43-centimetrskega škampa. Hrvaški mediji trdijo, da gre za največjega morskega škampa vrste Nephrops norvegicus, ki so ga doslej ulovili v Jadranu in najverjetneje tudi v svetovnih morjih, saj je povprečna dolžina tovrstnega škampa 25 centimetrov.

Velikanskega hrvaškega škampa je prejšnji teden ulovil hrvaški poklicni ribič iz okolice Zadra Tome Šarić, ki škampe lovi v Velebitskem kanalu že 40 let, poroča Novi list. Reški časnik je tudi objavil fotografije neobičajno velikega škampa, ki prekriva celotni Šarićev podlaket, od komolca do konice. Škamp je tehtal 350 gramov.

Časnik ob tem navaja, da je uradna povprečna dolžina škampov Nephrops norvegicus do 25 centimetrov, zato ocenjuje, da je Šarićev škamp tudi svetovni rekorder glede na svojo dolžino.

Ribič Šarić je za reški časnik izjavil, da tako velikega škampa v svoji 40-letni ribiški karieri doslej še ni videl. Kot poklicni ribič ima več kot 300 vrš v Jadranu in v dobri sezoni dnevno ulovi med 15 in 20 kilogramov škampov.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine