1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Noro: iz živalskega vrta ukradli črnega panterja, ki so ga pred tem rešili s strehe

Iz živalskega vrta v francoskem Maubergu blizu meje z Belgijo so neznanci ukradli črnega panterja, ki so ga pred dnevi rešili, ko je taval po strehah blizu mesta Lille na severu Francije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Mediji so o tej živali poročali prejšnji teden, ko je v kraju Armentieres pobegnila skozi okno in nato tavala po strehah. Pobegnil je tudi lastnik črnega partnerja, domnevno zato, ker se je bal kazni zaradi nezakonitega lastništva divje živali ter zaradi ogrožanja javne varnosti.

Panterja so s strehe rešili gasilci, nato pa so ga prepeljali v živalski vrt. Predvideno je bilo, da bi ga premestili v center za rehabilitacijo divjih živali, ki so jih udomačili. A kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal župan mesta Mauberge, so ga ponoči ukradli neznanci. Povedal je še, da so iz živalskega vrta odpeljali le to žival in da so se morali precej potruditi, da so vlomili v kletko in se izognili nadzornim sistemom.

Osebje živalskega vrta je zdaj zaskrbljeno zaradi panterjevega zdravja. Žival je bila namreč stara le nekaj mesecev, tehtala pa je med 25 in 30 kilogramov, še poroča AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine