21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Nizozemska turistka hotela pobožati modrasa, ta pa jo je ugriznil – pri vsem tem je dogodek snemala z mobilnim telefonom!

Mlajša turista iz Nizozemske sta med sprehodom na gori Biokovo v Dalmaciji naletela na modrasa, pri čemer ga je ženska želela pobožati, kača pa jo je ugriznila v prst. Ker je prisebni partner takoj poklical reševalce v Makarski, so žensko rešili v kliničnem-bolniškem centru (KBC) v Splitu, je danes poročal časnik Slobodna Dalmacija.

 

Časnik piše, da zgodba spada v rubriko “verjeli ali ne”. Nizozemka je namreč poskusila po “materinsko” pobožati manjšega modrasa, ki je bil pod skalo. Modras jo je ugriznil v sredinec na desni roki.

Par je poklical reševalce, a sta se z avtomobilom odpeljala nasproti prihajajoči nujni zdravniški pomoči, ki je nato žensko z že otečenim spodnjim delom roke odpeljala v splitski KBC. V bolnišnici so ji nemudoma dali serum proti kačjemu strupu, je povedal zdravnik Mate Kasalo iz Makarske.

Kasalo je za splitski časnik izpostavil, da ni šlo za naključni ugriz, temveč je Nizozemka sprovocirala modrasa, ki velja za najbolj strupeno kačo v Evropi.

Da bo zadeva še bolj bizarna, nadaljuje časnik, je ženska z mobilnim telefonom snemala napad strupenjače, nato pa je poskusila še izsesati kačji strup, s čimer bi lahko prišel še v prebavni trakt.

Žensko so nekaj dni zadržali v splitski bolnišnici, a se je na koncu vse srečno razpletlo, sklene časnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine