18.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Nekdanji zimbabvejski predsednik Mugabe prodaja kmetijsko mehanizacijo

Bivši predsednik Zimbabveja Robert Mugabe je dal na dražbo pet svojih kombajnov in drugo kmetijsko mehanizacijo. Lokalna dražbena družba je objavila, da bodo prodali najmanj 40 vozil bivšega predsednika, med njimi tudi pet poltovornjakov Toyota hilux, poroča britanski BBC.

 

Mugabe je bil lani novembra po skoraj 40 letih vladanja Zimbabveju prisiljen, da odstopi s položaja predsednika. Poznavalci ocenjujejo, da bi dražba lahko pomenila, da je njegov družinski imperij v težavah.

Dražbena hiša Ruby je objavila, da bodo vozila, med njimi traktorje, kombajnov in limuzine, prodali v nedeljo na javni dražbi na družinski kmetiji Gushungo, ki je sicer ena od 21 kmetij, ki si jih lasti Mugabe.

Mugabejeva družina je prevzela kmetije, ko so jih zasegli lastnikom po sporni reformi. Leta 2015 je Mugabejeva soproga Grace prisilno izselila vaščane, ki so se naselili na njihovo novo ozemlje.

Mugabe je aprila odšel na zdravljenje v Singapur in ga pričakujejo v domovini v sredini maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine