5 C
Ljubljana
torek, 27 februarja, 2024

Ne, ne gre samo za feminizem – problem so naši destruktivni kvazikrščanski ideali o »pridnih fantkih« in »pridnih punčkah«!

Piše: Blagovest.si

Moj delovni dan se ponavadi začne z jutranjim branjem nekaterih od člankov, ki jih izbira Googlova umetna inteligenca. Tiste s stereotipnimo dolgočasnimi naslovi »umrla zelo znana pevka, njene pesmi smo prepevali vsi« navadno kar preskočim. Mi je pa prav danes zjutraj padel v oči zanimiv »zadetek« s spletne strani Delo. Poglejmo.

Avtorica članka je opisala svojo grenko izkušnjo z uporabo savne. Ker nikakor ni mogla najti tam miru pred menda slinastimi pohotnimi dedci, med katerimi so se nekateri obnašali kot opičji samci med parjenjem in si ogledovali žensko populacijo v slogu spolnih predatorjev. Da, in eden od njih si jo je celo drznil nagovoriti, naj sname to brisačo s sebe, sicer vročina ne bo prišla do telesa. Nauk te zgodbe? Da vsak pameten upravljalec savn ve, da mora en dan v tednu rezervirati izključno za ženske. Ker ve, da v ostalih dnevih žensk tam ne bo – seveda zaradi vsiljivih in pohotnih dedcev. Ki so menda vsi isti!

Kdor bere ta članek, lahko dobi precej pesimistično podobo o močnejšem spolu – no, ali pa o enem od 72 spolov, kolikor jih menda obstaja v moderni dobi. Še en razlog več, zakaj je feminizem ne samo legitimen, ampak tudi nujno potreben za normalno preživetje v družbi – pa ne preveč resno vzeti tega stavka, ker gre za sarkazem.

No, približno v istem času pa je znani duhovnik, bloger, publicist in poznavalec sodobne (pop) kulture pater Branko Cestnik na sam praznik svečnice pljunil na karbid feminizma. Objavil je naslednji zapis …

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine