14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Ne boste verjeli – obeta se tekmovanje v metanju sekire – komu bo sekira padla v med?

V Axe Throwing Europe centru na Kajuhovi 35 v Ljubljani se bo danes začel drugi turnir prve zimske lige v sekirometu v zgodovini Slovenije. Zimska liga poteka do maja in bo štela za državno prvenstvo v sekirometu po sistemu WATL, so sporočili organizatorji Axe Throwing Europe.

 

Zimska liga WATL Slovenia šteje sedem turnirjev, ki jih zaokrožuje zaključni turnir sredi maja. Zmagovalec bo okronan za zmagovalca zimske lige in obenem prvega državnega prvaka v sekirometu po sistemu WATL.

Metanje sekire je primerno za vsakogar in predznanje ni potrebno. Večina tekmovalcev je začetnikov, ki jih inštruktorji po hitrem postopku izobrazijo o varnosti in izurijo v umetnosti metanja sekire.

Zainteresirani naj pridejo pogledat ali pa se celo preizkusit v tej zabavni dejavnosti. Poleg tega se bodo pridružili skupnosti posebnih in zanimivih ljudi, ki radi mečejo ostre predmete in se pri tem pošteno zabavajo.

Organizatorji zagotavljajo, da bodo udeleženci ob metanju sekire in tekmovanju z najboljšimi začutili tisti naval adrenalina, ki zasvoji, in da se bo navdušenje stopnjevalo iz tedna v teden vse do zadnjega tekmovalnega dne.

Tekmuje se po sistemu WATL in pravilih Axe Throwing Europe centra na Kajuhovi. Turnir poteka tako, da se tekmovalci v sedmih kvalifikacijskih turnirjih pomerijo v dvobojih v štirih krogih – vsak ima deset metov na krog. Na vsakem turnirju torej opravijo štiri tekmovalne dvoboje po 10 metov. V skupno razvrstitev šteje skupno število točk, v končnem seštevku odloča tudi število zmag, so še dodali organizatorji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine