22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Ne boste verjeli: na Nizozemskem neka družina kar devet let v kleti čakala na – konec sveta

Nizozemska policija preiskuje primer družine, ki je na odročni kmetiji na vzhodu države devet let živela zaprta v kleti, kjer je domnevno čakala na konec sveta. Gre za očeta in njegovih pet, sedaj že odraslih otrok, starih od 18 do 25 let.

 

Preiskavo so sprožili, potem ko se je na policijo obrnil lastnik bifeja v vasi Ruinerwold, kamor je v ponedeljek zataval očitno zmeden in neurejen 25-letni mladenič in mu povedal, da že devet let ni bil zunaj. “Povedal je, da je pobegnil in da potrebuje pomoč,” je za nizozemsko televizijo RTV povedal lastnik bifeja v vasi, ki leži v pokrajini Drenthe.

Policija je zatem odšla do odročne kmetije, kjer je našla očitno zmedene ljudi, za katere sedaj skrbijo. Sprva ni bilo jasno, v kakšen odnosu so med seboj, a je policija danes potrdila, da gre za očeta in otroke, saj so otroci to sami potrdili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju britanskega BBC ni jasno, ali so otroci v kleti živeli prostovoljno. Policija pa ni želela razkriti, kakšno je zdravstveno stanje družine.

V povezavi z odkritjem je policija aretirala 58-letnega Avstrijca, ki naj bi bil najemnik kmetije in naj bi tam redno opravljal razna popravila in vzdrževalna dela, dejansko pa naj tam ne bi živel. Policija ga je priprla, ker ni želel sodelovati v preiskavi. V kakšnem odnosu je bil z družino, še ni jasno.

Na pristojni upravni enoti niso vedeli za obstoj vseh članov družine. Po navedbah vaškega župana Rogerja de Groota so v kleti živeli v zelo provizoričnih razmerah. Podrobnosti ni navedel, je pa dejal, da kaj takega še ni doživel. Za zdaj tudi ni povsem jasno, zakaj so živeli v osami.

Nizozemski mediji poročajo, da naj bi čakali na konec sveta, česar pa policija za zdaj prav tako ni potrdila.

Prebivalci Ruinerwolda so medtem v šoku. Novinarjem so povedali, da so na kmetiji vedno videli le enega človeka in da se jim ni niti sanjalo, da tam živi še kdo.

Kmetija, ki leži na obrobju vasi, je dobro skrita za drevjem, je pa bil ob njej po navedbah vaščanov velik zelenjavni vrt, ob katerem se je pasla tudi koza. Očitno je, da so se leta samooskrbovali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine