14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na nekaterih višje ležečih cestah že nekaj snega, drugod kopno in prevozno

V delih Slovenije rahlo sneži. Avtoceste in regionalne ceste so kopne ter prevozne. Sneg se prijema cest v višje ležečih predelih, kot so prelazi Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo. Vendar so te ceste z zimskimi pnevmatikami prevozne, so za STA potrdili na Prometno-informacijskem centru. Policisti voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo vremenu.

 

Za priklopnike in polpriklopnike je zaradi snega prepovedan promet na cesti Col-Črni Vrh in na mejnih prehodih Babno Polje ter Petrina na hrvaški strani.

Zaradi sneženja so ceste mokre in spolzke. Policisti voznikom svetujejo, naj so bolj previdni in vožnjo prilagodijo vremenskim razmeram. Vozniki naj vozijo na večji varnostni razdalji in le z vozili, ki so ustrezno opremljena za zimske razmere, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo ponoči in v petek občasno rahlo snežilo v južni, osrednji in vhodni Sloveniji. Pogostejše sneženje so sicer napovedali za jug Slovenije. V soboto se bo zjasnilo, sneženje pa bo povsem ponehalo, piše na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje.

Gorenjski policisti pa so voznike opozorili, da naj se na cesto odpravljajo trezni. Le tako bodo lahko varno vozili in reagirali na množico situacij v prometu, so zapisali v sporočilu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine