15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Na mejnih prehodih gneča, na nekaterih cestah zastoji

Na nekaterih avtocestah in cestah po državi se vijejo kolone vozil. Vozniki morajo večjo mero potrpežljivosti pokazati na mejnih prehodih Dragonja, Sočerga, Starod, Metlika, Obrežje in Gruškovje. Najdlje, uro in pol, čakajo na prehodu Gruškovje pri vstopu v državo. Na Dragonji čakajo pri izstopu iz države eno uro, enako na Obrežju pri vstopu.

 

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je kilometer in pol dolg zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor je namreč proti Avstriji zaprt zaradi okvare avtobusa in bo zaprt še najmanj do 12.30. Na prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo uporabo prelazov Ljubelj in Korensko sedlo ali Rateče, možen je izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Približno kilometer dolga kolona vozil se vije na podravski avtocesti med Podlehnikom in koncem avtoceste in naprej po glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer vozniki pri vstopu v državo čakajo uro in pol, pri izstopu pa pol ure. Zastoji nastajajo še na cestah Šmarje-Dragonja, pred mejnim Prehodom Sečovlje in na cesti Lesce-Bled.

Vozniki morajo čakati tudi na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Na Dragonji čakajo za vstop v državo 45 minut, za izstop eno uro. Po 45 minut se čaka tako na vstop kot izstop iz države na prehodu Sečovlje, enak čas prebijejo vozniki na prehodu Starod pri izstopu iz države.

Na mejnem prehodu Dobovec za izstop iz države čakajo 20 minut, na prehodu Sočerga pol ure pri vstopu v državo in deset minut manj pri izstopu. Na obrežju pri vstopu čakajo uro, pri izstopu iz države pol manj, kažejo podatki na spletni strani omenjenega centra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine