13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Na Kitajskem napadalec z nožem poklal skupino dijakov; devet mrtvih

Število smrtnih žrtev petkovega napada z nožem v kitajski provinci Shaanxi je naraslo na devet ljudi. 28-letni napadalec, ki je napadel učence srednje šole, ki so se iz šole vračali domov, je dejanje pojasnil s tem, da je bil kot dijak te šole pogosto tarča nasilnežev in da “sovraži” druge dijake.

Eden najbolj krvavih napadov v državi v minulih letih je prvotno terjal življenja sedmih dijakov, vendar sta nato poškodbam v bolnišnici podlegla še dva. Žrtve, med katerimi je bilo sedem deklet in dva fanta, so bile stare med 12 in 15 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Več dijakov je sicer še vedno na zdravljenju v bolnišnici.

Napadi z nožem so na Kitajskem sicer pogosti, saj je posedovanje strelnega orožja nelegalno. Le v minulih letih je državo pretreslo več tovrstnih incidentov. Med drugim je februarja napadalec v nakupovalnem centru v Pekingu z nožem ubil žensko in ranil 12 ljudi. Julija lani je moški v nakupovalnem središču v južnokitajskem mestu Shenzhen ubil dva človeka in ranil devet ljudi. Januarja istega leta pa je napadalec v vrtcu v avtonomni pokrajini Guangxi Zhuang napadel in ranil 11 otrok.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine