7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Na FB se širijo govorice o belih kombijh – ZDA v paniki

Zastragvšujoče govorice, ki so jih sprožili algoritmi Facebooka, so v ZDA vzbudile strah pred belimi kombiji, ki naj bi ugrabljali ženske, da bi jih spolno izkoriščali ali prodali dele telesa. Medtem ko ni dokazov, ki bi dokazovali, da se to res dogaja, vsaj ne na nacionalni ravni in usklajeno, je niz Facebook objav ustvaril domino učinek, zaradi katerega je župan večjega ameriškega mesta izdal opozorilo na podlagi nedokazanih trditev, po poročilu CNN povzema hrvaški Index

Najnovejša panika, ki jo je sprožil internet, kaže, kako lahko Facebook objave ustvarijo in povečujejo paranojo.

“Ne parkirajte v bližini belega kombija. Prepričajte se, da imate s seboj mobilni telefon, če bi vas kdo skušal ugrabiti, “je v televizijskem intervjuju v ponedeljek dejal župan Baltimorja Bernard Jack Young.

Župan pravi, da mu baltimorska policija o očitni grožnji ni nič povedala, vendar pa je sporočilo videl na Facebooku. Matthew Jablow, tiskovni predstavnik policije v Baltimoru, je v torek za CNN Business povedal, da so bili seznanjeni z objavami na družbenih omrežjih, vendar policija ni prejela poročil o dejanskih incidentih.

VEČ na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine