-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Na dunajskem letališču odslej tudi moderne spalne kabine

Piše: C.R.

Na dunajskem letališču lahko potniki med daljšim čakanjem na let najamejo spalno kabino. Tri kvadratne metre velike kabine so opremljene s posteljo, vtičnico, priključkom USB, omaricami in zložljivo mizo. Potniki jih lahko rezervirajo za nekaj ur ali pa celo noč.

 Na tretjem terminalu letališča Dunaj-Schwechat je potnikom na voljo 16 kabin za delo, sprostitev ali nočitev. Poleg postelje in mize so kabine opremljene še z multimedijskim sistemom za poslušanje glasbe in ogled filmov ter z brezplačnim internetom. Potniki lahko nastavljajo tudi prezračevanje, osvetlitev in zatemnitev.

Potniki, ki dlje časa čakajo na let, lahko kabine rezervirajo prek spleta ali pa kar na virtualni recepciji letališča. Na ekranu na dotik skenirajo svoj potni list in covidno potrdilo ter vnesejo kreditno kartico. Najeti jih je mogoče za celo noč ali samo za nekaj ur. Ura najema stane devet evrov, cela noč pa od 48 evrov dalje. Kabine so opremljene tudi z avtomatskim prezračevalnim sistemom, ki zrak očisti virusov in bakterij, poleg tega pa prostor po vsakem obisku tudi očistijo in razkužijo.

Inovativne kabine je izdelalo italijansko zagonsko podjetje Zzzleepandgo, ki se je razvilo iz študijskega projekta. Podjetje načrtuje, izdeluje in upravlja visokotehnološke spalne kabine. Trenutno jih uporabljajo že na 16 letališčih v devetih državah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine