16.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Mura izgublja korak za vodilnima ekipama

Piše: Samo Vidovič

Včeraj so bile na sporedu preostale tri tekme 21.kroga 1 SNL. V Sežani sta igrala CB24 Tabor in Aluminij. Gostje, ki so imeli v pripravah veliko težav z okužbo s koronavirusom, so domače presenetili z odprto igro in si v prvih dvajsetih minutah priigrali dve lepi priložnosti. Flakus Bosilj in malo kasneje Tilen Pečnik sta iz ugodne, skoraj identične situacije s približno 15 metrov s poldesne strani streljala mimo desne vratnice domačih vrat.

Šele v 33 minuti prva priložnost za domače, strel Severja je obrambni igralec gostov Petek odbil čez gol in preprečil vodstvo domačih.
V 38 minuti pa so gostje povedli. Tilen Pečnik je izvedel prosti strel z 20 metrov. Vratar Koprivec je strel kratko odbil, a le do Gašperja Pečnika, ki je žogo poslal pod prečko. Obramba domačih je bila kot okamenjena.
Drugi polčas je bil podoben, Aluminij je bil nevarnejši za gol. Prša, T. Pečnik in Flakus Bosilj so poskušali, vsi neuspešno.
Tabor je v 62 minuti izenačil. Aldair je lepo zadel z 20 metrov.
Do konca so oboji poskušali dati drugi gol, najlepšo priložnost je imel gostujoči napadalec Kadrić, a je vratar Koprivec njegov strel ubranil. Na koncu remi 1:1.
Glede na prikazano so s točko lahko bolj zadovoljni domači. Z igro seveda ne. Glede na to, da so odigrali že tretjo spomladansko tekmo, bi že morali biti v nekem tekmovalnem ritmu. A tega na igrišču ni bilo videti.
Na drugi strani je Aluminij preseneti. Njihova prva letošnja tekma je bila dobra, z boljšo realizacijo bi lahko zmagali. Imeli so več priložnosti kot Tabor.

Celjani so doma pričakali Domžale. Gostje so že v drugi minuti povedli. Strel Kolobarića je celjski vratar Rozman odbil, a le do Klemenčiča, ki je iz bližine zadel.
Prvi polčas je bil sicer izenačen, obe ekipi sta si priigrali po eno priložnost. Kuzmanović je pri domačih streljal čez gol, na drugi strani je strel Svetlina Rozman obranil.
Drugi polčas je bil podoben prvemu. Jakupović bi najprej lahko v 48 minuti povišal vodstvo. Potem pa kontra Domžal, predložek Husmanija pa je Vrbanec skrenil v lastno mrežo. Gostje so na lahek način prišli do prednosti dveh zadetkov.
Do konca so domačini nekoliko pritisnili, vendar si več kot dveh treh polpriložnosti niso uspeli priigrati. Gostje bi iz protinapadov lahko dali tretji gol, Sikošek je imel lepo priložnost.
Zmaga Domžal z 2:0 je zaslužena. Danes so v obrambi naredili manj individualnih napak kot proti Mariboru. S to zmago so se približali četrtouvrščenemu Kopru na točko in lahko v miru delajo naprej.
Debi novega celjskega trenerja Jarošika se ni posrečil. Igra Celja ni bila dobra, napad je bil dokaj “sterilen”. V sredo jih čaka preložena, zelo pomembna tekma proti Aluminiju v Kidričevem. So na osmem mestu, najbližje obema zasledovalcema.

Zvečer smo videli še derbi med Olimpijo in Muro. Začetek tekme je bil dober, obe ekipi sta imeli priložnosti za gol. Bobičanec in Pucko za goste, Ivanović in Vombergar za domače.
V nadaljevanju polčasa sta obe ekipi igrali bolj previdno, v zaključku akcij so oboji grešili, tako da pravih priložnosti ni bilo več. Lep prodor Ivanovića je ostal neizkoriščen, tu je še najbolj “dišalo” po zadetku.
Drugi polčas je bil vse do 69 minute še skromnejši, kar se tiče priložnosti. Veliko je bilo napak pri podajah, tudi pri ustavljanju žoge pri nekaterih.
Šele v 69 minuti je imel Vombergar po predložku Kureža prvo lepo priložnost v tem delu igre, vendar je z glavo slabo streljal, visoko čez gol.
V 75 je Karničnik podal Koutru, a je ta streljal točno v vratarja domačih Freliha.
Zaključnih 15 minut pa je popolnoma pripadlo igralcem Olimpije.
V 76 minuti pa je Ivanović v 16 metrskem prostoru gostov lepo preigral Maruška in z natančnim strelom v dolgi kot premagal Obradovića. Obramba Mure je bila slabo postavljena, ni bilo varovanja Maruška.
V 79 minuti še drugi gol za domače. Ivanović je poslal lep predložek pred gostujoča vrata. Mladi Kurež je vtekel pred Travnerja in z glavo zadel s petih metrov.
Ob koncu bi lahko Ivanović dal še tretji gol.
Zmaga Olimpije je zaslužena. Sicer prvih 75 minut niso prikazali ne vem kako kakovostne igre. Zadnjih 15 minut pa so popolnoma nadigrali Muro, v tem delu igre so pokazali več kot prej celo tekmo. Razigral se je Ivanović, imel je spremljavo v mladem Kurežu. Olimpija je s šestimi točkami iz dveh tekem v spomladanskem delu prvenstva že izničila prednost Maribora in se prebila na prvo mesto.
Mura na drugi strani ne more biti zadovoljna. V dveh letošnjih tekmah je osvojila le točko, brez danega zadetka v obeh. Izgublja korak za vodilnima ekipama. Priprave v Turčiji, tako kot Mariboru in Celju, zaenkrat niso prinesle željenega učinka. Ampak to je šele začetek prvenstva, do konca je še veliko tekem.

Lestvica: Olimpija 41, Maribor 40, Mura 34, Koper 30, Domžale 29, Bravo 27, Tabor 26, Celje 23, Aluminij 16, Gorica 14 točk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine