10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Mura in Maribor sta se razšla z remijem

Piše: Samo Vidovič

V derbiju 27.kroga 1 snl med Muro in Mariborom smo gledali dinamično, borbeno tekmo.

Mura je igrala s tremi igralci v zadnji liniji. Bočna igralca Šturm in Karničnik sta lahko igrala višje. In tudi izvedla prvo nevarnejšo akcijo na tekmi. Po predložku Šturma je Karničnik s kakšnih petnajstih metrov poskušal z drop-kick udarcem, vendar je žogo slabo zadel. V 22 minuti lep prodor in preigravanje Bobičanca pred vrati gostov, vendar brez zaključka.

Malo kasneje je poskušal s strelom z roba šestnajstmeterskega prostora Horvat, tudi on je zgrešil vrata. Nato pa velika priložnost za domače. V situaciji 2:1 je Maroša neuspešno poskušal s preigravanjem, namesto da bi podal vtekajočemu Žižku, ki je bil popolnoma sam.
Maribor v fazi napada spet ni bil konkreten. Bilo je sicer nekaj predložkov v kazenski prostor domačih, vendar brez pravega zaključka.

Drugi polčas se je začel s strelom Bobičanca, vratar gostov Jug ni imel resnejšega dela. V 55 minuti pa je najprej s skrajnimi močmi obranil strel Koutra z razdalje. V nadaljevanju akcije še lepša priložnost za Muro. Karničnik je podal Šturmu na drugo vratnico. Ta je bil popolnoma sam na petih metrih od gola, vendar je streljal mimo desne vratnice.

V 58 minuti je imel priložnost tudi Bobičanec, a je streljal prerahlo. To so bile najboljše minute Mure na tekmi. Gol je “visel v zraku”, vendar ga niso dali. V 76 minuti prvi strel Maribora na gol vratarje Mure Obradovića, ki je strel Kronavetra obranil. Do konca tekme ni bilo resnejših priložnosti, tekma se je končala brez zadetkov.

Mura je odigrala boljše kot v nekaterih prejšnjih tekmah. Igralci Mure so pokazali več želje za dosego zadetka, predvsem na začetku drugega polčasa so odigrali nekaj lepih akcij oziroma napadov. Visoko so pritisnili na zadnjo mariborsko linijo in jim onemogočali pretok žoge proti naprej. Zelo dobro so odigrali po obeh bokih. Bili so boljši nasprotnik.

Maribor spet ni pokazal nič posebnega. Obramba sicer ni prejela zadetka, vendar je bil napad popolnoma nenevaren. Igralci Maribora si niso pripravili niti ene resnejše priložnosti. Težave so imeli že s samo organizacijo napadov. Z osvojeno točko so lahko zadovoljni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine