10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Mobilna aplikacija #OstaniZdrav je že dostopna za androidne naprave

Aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi #OstaniZdrav je uspešno prestala preverjanja in je že na voljo v spletni trgovini GooglePlay, je prek Twitterja v petek sporočil minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Predstavitev podrobnosti je napovedal na torkovi novinarski konferenci.

 

Minister je objavil tudi povezavo, kjer si uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android lahko brezplačno naložijo aplikacijo.

Več o tem bo minister pojasnil na novinarski konferenci, vladni govorec Jelko Kacin pa je pred dobrim tednom napovedal, da bo za naprave z iOS operacijskim sistemom aplikacija predvidoma na voljo do konca avgusta.

Prilagoditev aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi z novim koronavirusom za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na nemški aplikaciji Corona-Warn-App, je opravilo podjetje RSteam. Nato pa je bila v testiranju na ministrstvu in na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Uporaba aplikacije je prostovoljna. Prek nje bodo uporabniki obveščeni, če so bili v stiku z nekom, ki je okužen, in zato obstaja večje tveganje, da so se okužili tudi sami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine