14.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

MIK Celje omogočil nepozabne počitnice na Debelem rtiču že več kot 2100 otrokom

Piše: A. J.

Podjetje MIK Celje je v sklopu že 18. MIKove karavane otroškega smeha letos za teden dni na morje odpeljal 100 otrok iz koroške, celjske regije in Obsotelja.

V vseh letih so s svojim družbeno-odgovornim delovanjem poletne počitnice omogočili več kot 2100 otrokom iz socialno šibkih družin. »V našem podjetju se zavedamo, da z dobrim delom in poslovanjem vplivamo na kakovost življenja v družbi in okolju, v katerem ustvarjamo. Ko vidimo zadovoljne in sproščene obraze najmlajših članov družbe, to predstavlja veliko motivacijo tako za naše podjetje kot tudi za zaposlene. V njihovi sreči in veselju najdemo neprecenljiv navdih za nadaljnje delo in prizadevanje,« je poudaril lastnik in generalni direktor MIK Celje Franci Pliberšek.

Otroci, stari med šest in 14 let, lahko vsako leto preživijo tedenske počitnice na Debelem rtiču. V MIK Celje skupaj s svetovalnimi službami slovenskih osnovnih šol od januarja do marca skrbno izbirajo učence in igrače. Vsako leto sodelujejo pri oblikovanju programa letovanja in organizaciji spremstva za prevoz otrok. Pridružijo se tudi vzgojiteljem na letovanju, kjer prevzamejo vlogo dodatnih pomočnikov in animatorjev otrok. Za pestro zabavo in bogato izkušnjo otrok skrbi kar 10 vzgojiteljev in pedagoški vodja, ki pripravijo raznolik program dejavnosti. V ceno letovanja je vključen avtobusni prevoz iz domačih regij otrok, polni penzion in bivanje na Debelem Rtiču ter enodnevni izlet po slovenski obali.

MIKova karavana otroškega smeha je veliko več kot samo donacija eni od dobrodelnih organizacij. Njihov glavni cilj je pričarati nepozabne počitnice, polne zabavnih dogodivščin, saj tretjina otrok še nikoli ni bila na morju. Otroci so ves dan vključeni v pester program. Udejstvujejo se lahko v ustvarjalnih in športnih delavnicah, družabnih igrah, skupinskih animacijah, pustolovskih pohodih, se kopajo na plaži in v bazenu ter preživijo rokometni dan z rokometaši Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. »Naša velika želja ostaja s tem projektom vzbujati pri naših zaposlenih, strankah in poslovnih partnerjih empatijo do socialno šibkejših ter spodbujati proaktivno in odgovorno delovanje v naši družbi. Eden od ciljev MIKove karavane otroškega smeha je tudi ozaveščanje javnosti o pomenu pomoči socialno šibkejšim in spodbujanje slovenskega zasebnega gospodarstva k podobnim projektom,« je zaključil Franci Pliberšek.

Direktor podjetja MIK Celje je skupaj s predsednico Rdečega križa Slovenije Ano Žerjal ob 10. obletnici MIKove karavane na Debelem rtiču zasadil drevo prihodnosti, ki simbolizira predanost podjetja dobrodelnosti in družbeni odgovornosti. Dogodek v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije je spremljal bogat program s sprejemom in pogostitvijo, uvodnim nagovorom predstavnikov MIKove karavane, slavnostno podelitvijo bona in nastopom otrok. Za glasbeno poslastico je poskrbela skupina Bepop, otroke pa je obiskala tudi izjemna slovenska judoistka in olimpijska zmagovalka Tina Trstenjak.

Podjetje MIK Celje s projektom MIKova karavana otroškega smeha pomemben del svojega časa in sredstev namenja pomoči socialno šibkejšim članom naše družbe. Tako že vsako leto na morske počitnice odpeljejo več kot 100 otrok iz socialno šibkih družin med šestim in 14 letom. Z njimi je na morje odšlo več kot 2000 otrok iz vse Slovenije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine