14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Mesec Alzheimerjeve bolezni

Piše: C. R.

Na pobudo Alzheimer’s Disease International je september od leta 2011 svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni. V tem mesecu po vsem svetu potekajo dejavnosti ozaveščanja javnosti o demenci, ki ji pravijo tudi epidemija sodobnega časa.

Letošnja tema je pravočasna diagnoza. Pravočasno prepoznavanje znakov demence, diagnoza, ustrezno zdravljenje in način življenja  pripomorejo k večji kakovosti življenja bolnika in svojcev.

Pošta Slovenije bo letos skupaj z Združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija v svetovnem mesecu Alzheimerjeve  bolezni, izvedla vrsto aktivnosti za ozaveščanje slovenske javnosti o demenci in zmanjševanje stigme.

Gospodinjstva v vseh večjih mestih bodo prejela letake o prepoznavanju demence in ustreznem pristopu do oseb z demenco. S plakati po poštah in drugimi komunikacijskimi aktivnostih bo širša javnost opozorena na demenco, ki je še vedno močno stigmatizirana.

Pošta Slovenije bo v tem mesecu spodbudila akcijo zbiranja donacij za Spominčico preko SMS številke 1919 s  ključno besedo SPOMIN5

Vir: https://www.kreativnabaza.si/

Zadnje novice

Sorodne vsebine