18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(MEDŽUGORJE – KOMENTAR SPOROČILA) Oblecite se v spokorna oblačila

Piše: blagovest.si

“Dragi otroci! Spreobrnite se in oblecite se v spokorna oblačila in osebno globoko molitev ter v ponižnosti prosite Najvišjega za mir. V tem milostnem času vas hoče satan zavesti, vi pa, otročiči, glejte mojega Sina in mu v odrekanju in postu sledite proti Kalvariji. Z vami sem, ker mi Najvišji dovoli, da vas ljubim in vodim k radosti srca, v veri, ki raste v vseh tistih, ki Boga ljubijo nad vse. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.” (25. februar 2023)

Marija, ki nas vedno nagovarja – in to v najboljšem pomenu besede – kot otroke, s čimer spodbuja našo ponižno držo in nas tudi spomni, kako je Jezus postavil otroka kot zgled (“Kdor ne sprejme Božjega kraljestva kakor otrok, nikakor ne pride vanj.” – Lk 18, 17), nas tokrat znova spodbuja k spreobrnjenju.

Spreobrnite se…

Vendar moramo najprej razumeti, kaj sploh pomeni spreobrnjenje. Mnogi mislijo, da ne potrebujejo spreobrnjenja: “Saj smo kristjani, vsako nedeljo smo pri maši, versko vzgajamo otroke…” Ali naša miselnost in naše vsakdanje ravnanje odseva to pripadnost? Spreobrnjenje dejansko pomeni dejansko preokret mišljenja (grško: meta-noia). Lahko smo tudi vsak dan pri maši, se udeležujemo – iz navade – vseh ljudskih pobožnosti, pa naša mentaliteta vendarle ostaja daleč od evangelija. Spomnimo se, kako je Janez Krstnik trdo prijel farizeje, ki so iz radovednosti prihajali k njemu, a niso pokazali prave volje po spreobrnjenju, saj so menili, da tega ne potrebujejo. “Obrodite vendar sadove, vredne spreobrnjenja! Ne začenjajte sami pri sebi govoriti: ›Abrahama imamo za očeta,‹ kajti povem vam, da more Bog iz teh kamnov obuditi Abrahamu otroke.” (Lk 3, 8) Če pozorno in v duhu beremo Božjo besedo in tudi Boga vprašamo, kje se moramo spremeniti, bomo dobili odgovor. Spreobrnjenje ni zgolj sad človekovih naporov, ampak sodelovanja človekove (sicer šibke, grešne, ranljive) narave ter Božje milosti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine