-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Luki Dončiću se nasmiha 200 milijonov dolarjev!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić spada med najboljše košarkarje na svetu. Tega se zavedajo tudi v Dallasu, kjer je mladi slovenski košarkar osredje ime franšize iz Teksasa. Dončić bo tudi leto dni pred iztekom pogodbe podpisal novo donosno pogodbo. Za obdobje v letih od 2022 do 2027 bo prejel 200 milijonov dolarjev in bo s tem postal najbolje plačani slovenski športnik vseh časov.

Luka Dončić se skupaj s soigralci trudi, da bi z zmago nad Avstralijo Slovenija osvojila prvo medaljo v ekipnih športih na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Do sedaj je Slovenija uspešno premagala Argentino, Japonsko, Španijo in Nemčijo. Žal je nesrečno v polfinalu za točko izgubila proti Franciji.

Budno Dončičeve nastope spremljajo v Dallasu. Po koncu sezone je sledilo nekaj odhodov v Dallasu. Po več kot trinajstih letih se je na klopi Dallasa poslovil dolgoletni trener Rick Carlise. Zamenjal ga je eden najboljših nekdanjih košarkarjev v ligi NBA in specialist za trojne dvojčke, Jason Kidd. Zanimivo, prav Carlise, Kidd in nekdanji zvezdnik ekipe, Nemec Dirk Nowitzki so leta 2011 premagali zvezdniško ekipo Miamija v finalu lige NBA in osvojili do sedaj edini naslov Dallasa.

Za podpis Dončićeve pogodbe bodo v Ljubljano prišli Nowitzki in novopečeni trener Dallasa Jason Kidd

Poteza Dallasa ni presenetljiva, saj se je vedelo, da bo Luka Dončić dobil ponujeno maksimalno pogodbo. S tem tudi dokazujejo, da si želijo, da je Dončić še vedno osrednji obraz franšize, na katerem bodo gradili ekipo za naslov prvaka.

Kot poroča znani ameriški športni novinar Mark Stein, bodo pri podpisu pogodbe prisotni Dirk Nowitzki, Jason Kidd, Nicco Harrison in Michael Finley. Vsi bodo prileteli tudi v Slovenijo, da svojemu zvezdniku izkažejo čast. Upajmo le, da bo Dončič doživel še enega izmed reprezentančnih uspehov in Slovenijo pripeljal do bronaste kolajne proti Avstraliji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine