12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Križarke nič več do središča Benetk!

Piše: C. R.

Italijanska vlada je prižgala zeleno luč trajni prepovedi vplutja križark v središče Benetk, potem ko so prejšnji teden sprejeli začasno odločitev o tem. Mesto bo moralo pristanišče zanje postaviti zunaj mesta, v vmesnem času, dokler to ne bo zgrajeno, pa bodo križarke lahko vplule v industrijsko pristanišče, kjer pristajajo že od decembra.

Italijanska vlada je sklenila, da velike potniške ladje ne bodo smele več pluti sredi Benetk, poročajo tuje tiskovne agencije. S tem želi slediti predlogom prebivalcem, ki so se pritoževali nad velikim številom ladij, hkrati pa tudi ohraniti kulturno dediščino mesta, ki se razteza prek kanalov in mostov na številnih majhnih otokih v močvirni morski plitvini.

S tem bo italijanska vlada sledila tudi zahtevam Unesca po ohranitvi kulturne dediščine. V zadnjih letih se je namreč zvrstilo vse več pozivov, ki so opozarjali na ekološko škodo zaradi prevelike obiskanosti Benetk. Medtem pa so turistični delavci zatrjevali, da številni turisti prinesejo tudi veliko delovnih mest.

Zadnje novice

Sorodne vsebine