15.9 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Kominterna dela: Erjavec in Nikiforov pregledala stanje gospodarskih odnosov med Slovenijo in Rusijo

Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je danes v Ljubljani sprejel ruskega ministra za zveze in množične komunikacije Nikolaja Nikiforova. Sopredsedujoča slovensko-ruski komisiji za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje sta govorila predvsem o aktualnem stanju gospodarskih odnosov med državama.

 

Kot sta ocenila, se dvostranski gospodarski odnosi po letu 2015 izboljšujejo – povečuje se blagovna menjava, večajo se neposredne naložbe, raste tudi število turističnih obiskov. Poleg obstoječih projektov znotraj medvladne komisije sta omenila tudi nekaj novih, ki bi jih v prihodnje veljalo podpreti, še posebej so to projekti znanstveno-raziskovalne narave. Poleg skupnih gospodarskih projektov sta pozdravila tudi projekte na kulturnem področju, so sporočili z MZZ.

Naslednje zasedanje medvladne komisije bo predvidoma v drugi polovici leta v Sloveniji. V okviru priprav na to zasedanje se bo v petek v Ljubljani sestala delovna skupina za gospodarsko sodelovanje na tehnični ravni, ki bo pregledala izvajanje dogovorov zasedanja zadnje komisije, ki je potekala oktobra lani, so še sporočili z MZZ.

Nikiforov se je pred tem danes v Vitanju udeležil mednarodne konference Vesoljske tehnologije za digitalno ekonomijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine