2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Ko državni zbor izvoli cel kup sodnic in enega samega sodnika – sodstvo se feminizira!

Poslanci so včeraj za okrožnega sodnika v Kranju izvolili Gregorja Berdena. To je precej neverjeten dogodek v državnem zboru, ki se zavzema za enakost spolov, na predlog sodnega sveta, torej sodne oblasti same, pa za sodnike potrjuje le ženske. Gre za funkcionarje, kjer bi spoštovanje pravil, ki jih skuša politika uveljaviti drugim, še toliko bolj pričakovali od njih samih.

.

A s feminiziranjem sodstva nikakor ne vodijo z vzgledom.

Sodstvo samo se požvižga

Tudi tokrat se pravilu feminizacije niso izneverili. Ob enem sodniku, so najbolj feminizirano sodstvo v EU včeraj poslanci okrepili še petimi novimi sodnicami. V Kranju so ob Berdenu za okrožno sodnico izvolili še Nino Prosen, v Ljubljani pa za okrožne sodnice potrdili Petrušo Jager, Katjo Rebula, Urško Zorko in Ana Klampfer Binder

Z vidika enakosti spolov, kar oblast možno zagovarja pri zaposlovanjih sicer, je to dober rezultat v primerjavi s prejšnjo sejo. Prejšnji mesec so poslanci izvolili pet novih sodnic in niti enega samega sodnika.

Naše sodstvo je že dalj časa eno najbolj feminiziranih v Evropi, na nižjih sodiščih pa imamo celo največji delež žensko v EU sploh.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine