16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

(KAMNIK) Prvi KUL petek bo v znamenju pivovarskega festivala KAMnaPIR

Piše: N. I. 

Kam na pir? V Kamn’k. Kakšen pir? Kamn’šk’ pir. V petek, 28. junija, med 16.00 in 23.00, vas vabimo na prvi KUL petek v znamenju že tradicionalnega pivovarskega festivala KAMnaPIR, ki bo na Glavnem trgu.

S pestro ponudbo kraft piva vas bodo osvežili pivovarji Maister Brewery, Barut Brewing and Blending, Pivovarna MALI GRAD, Thirsty River Brewing, Domača pivovarna pod Menino, Pivovarna Naboj in Beershop Pr’ Debeluh’ – Fatboy Beer Store. Za lačne bodo z odlično hrano poskrbeli Gostilnica in kavarnica pri podkvi, 7 Burger Kamnik in MANGOOP burgers.

«Kul glasbo bo tudi letos rolal Gregor Torkar – DJ Šujo, ki ga lahko srečate tudi na Šutni, najlepši ulici Kamnika, v nostalgični ploščarni Črna pizza. Prav tako vam bo ponudil najboljša kamniška piva v novi trgovinici Pr’ Debeluh (Fatboy Beer Store), ki je svoja vrata odprla v lanskem juniju. To je prva trgovina v Sloveniji, kjer na enem mestu lahko kupite piva izključno slovenskih kraft pivovarn.

Obiskovalcem pivovarskega festivala smo že na dveh preteklih festivalih piva zagotovili uporabo povratnih kozarcev za večkratno uporabo, kar so obiskovalci v preteklosti toplo pozdravili in pohvalili. S to gesto smo bili resnično deležni zelo pozitivnega odziva. Veseli smo, da je bilo na koncu dogodka kljub množični obiskanosti festivala zelo malo odpadkov in si želimo ohraniti ta trajnostni koncept festivala tudi v bodoče. Zato tudi letos udeležence pozivamo, naj z uporabo kozarca za večkratno uporabo na svoj način zmanjšujejo količino odpadkov na prireditvi, kar je pomemben korak k ohranjanju okolja in trajnostnemu ravnanju.

Kamniški KUL petek v zelenem srcu Kamnika

Tokrat bo prvi KUL petek potekal na Glavnem trgu v centru Kamnika, naslednji petek,           5. julija, pa se priljubljena prireditev v glasbeni spremljavi skupin Smetnjaki in Majmunska posla tradicionalno seli nazaj v park Evropa pri železniški postaji Kamnik – mesto, kar je odlična priložnost, da se iz Ljubljane in krajev, ki jih povezuje železnica, odpravite kar z vlakom, saj iz vlaka skoraj dobesedno vstopite kar na prireditveni prostor.  Za slastne zalogajčke in osvežilne pijače bodo poskrbeli Barut Brewing and Blending, Domača pivovarna pod Menino, Falafel okusi Orienta, Cubus Image – Zala Pia Ivanko, Klemen Lampič s svojimi zalogajčki. Tokrat bo na KUL peku tudi priljubljeni Sladki kot iz Velik planine

KUL petek bo v petek, 12.  julija v park Evropa znova prinesel KUL razpoloženje za vse generacije. Za glasbeno spremljavo bo v prijetnem poletnem večeru z nami glasbena zasedba Ar’n’Bi.  Da ne boste lačni in žejni bodo poskrbeli Barut Brewing and Blending, Domača pivovarna pod Menino, Cubus Image – Zala Pia Ivanko, za afriške zalogajčke bo poskrbela ekipa Baob, za sladke zalogajčke bodo poskrbeli Waffle to go in Sladki kot.

Posebnost dveh avgustovskih KUL petkov, 9. avgusta z nastopom Ane Pupedan in 16. avgusta z nastopom glasbene skupine Mat na kvadrat, pa bo preplet dveh močnih in odmevnih tradicionalnih kamniških prireditev – KUL petkov in poletnega festivala KAMFEST.

Kulinarična prireditev v Kamniku Kul petek vas ob koncertih z živo glasbo tudi to poletje vabi na sveži zrak, okusne zalogajčke hrane ter lokalna piva in ostale dobrote.

Vabimo vas, da Kamnik obiščete z vlakom, saj iz vlaka dobesedno stopite na prizorišče festivala. Bodite trajnostni – bodite KUL!

Ostanite KUL!

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine