18.5 C
Ljubljana
petek, 1 julija, 2022

Jean-Claude Larchet: Epidemija novih medijev

Piše: Slosolar.si

Izum novih medijev je v naši družbi povzročila revolucijo, ki je primerljiva z iznajdbo elektrike in novih prevoznih sredstev. Vendar pa je razlika med novimi mediji in drugimi iznajdbami, ki so korenito posegle v življenje sodobnega človeka, velika. 

Nobena druga tehnologija namreč ni tako dolgotrajno vpregla naših vsakdanjih dejavnosti, tako dosledno pritegnila naše pozornosti in sodelovanja, in tako zelo spremenila način bivanja in dela ter tako silovito preplavila zasebna, družinskega in osebnega življenja ter prodrla v notranjost naše duševnosti. Nobena druga tehnologija ni tako vseobsegajoče spremenila našega pojmovanja prostora in časa, pogleda na svet, odnosov z drugimi ljudmi, predstav, ki jih imamo o sebi, značilnosti in ritma naših delovnih in prostočasnih dejavnosti.

Spremenila je način komuniciranja in narave, sestave in oblik duševnega in intelektualnega življenja. In nenazadnje: prav nobena druga tehnologija zaradi vpliva na vse omenjene načine bivanja, ki so bistvo našega obstoja, ni v tolikšni meri posegla v naše duhovno življenje.

Več preberite TUKAJ

Sorodne vsebine