13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Indijskega tihotapca s 17 živalmi pridržali na tajskem letališču

Piše: C. R. 

Na glavnem tajskem letališču Suvarnabhumi v Bangkoku so aretirali 21-letnega Indijca, ki je skušal pretihotapiti 17 primerkov živih živali šestih različnih vrst, vključno z belo puščavsko lisico in rakunom, so danes po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočili uradniki na letališču.

Tajska je eno od glavnih tranzitnih središč za tihotapce divjih živali, ki živali pogosto prodajajo na Kitajsko in v Vietnam, čeprav se je v zadnjih mesecih njihov promet povečal tudi v Indiji.

Eden tovrstnih tihotapcev je bil tudi 21-letni Abilash Annaduri iz Indije, pri katerem so na letališču na Tajskem našli 17 živih živali šestih različnih vrst, je sporočil tajski urad za varstvo narodnih parkov, prostoživečih živali in rastlin.

Navedli so, da je Annaduri posedoval belo puščavsko lisico, rakuna, dva legvana, par belih pitonov, tri varane in osem opic marmozetk.

Vse živali so bile s pomočjo rentgenske naprave najdene v plastičnih košaricah, skrite pod prigrizki in med prtljago, ko se je Annaduri v torek zvečer odpravljal na pot iz Bangkoka v Chennai.

Uradniki so ocenili, da so živali skupaj vredne približno 98.000 bahtov oziroma 2700 evrov, vendar pa so bili zmedeni glede tega, kako so živali sploh prišle na Tajsko, saj niso bile nikakor označene ali čipirane.

Annaduri je bil obtožen tihotapljenja divjih živali in pridržan na policiji, rešene živali pa so poslali k veterinarju na preglede.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine