6.2 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

»Ime mi je Miro Cerar in lahko parkiram, kjer hočem!«

Jezen bralec Peter iz Ljubljane nam je poslal fotografijo, ki jo je posnel pretekli četrtek pred stavbo RTV Slovenija, kjer so bili predsedniki parlamentarnih strank na soočenju v oddaji Tarča. Medtem ko so vsi preostali sodelujoči očitno parkirali na za to predvidenih parkirnih mestih, si je predsednik vlade v odstopu Miro Cerar privoščil, da je njegova predsedniška limuzina, prestižni in pregrešno dragi BMW, kupljen na stroške davkoplačevalcev, ostala parkirana tam, kjer ne bi smela biti.

 

Ob tem je bralec Peter še dodal: “Nas kaznujejo že za 5 minut prekoračitve časa na parkirišču, Cerar pa očitno lahko parkira, kjer hoče! J*** se mu za zakon, saj je na oblasti!”

Spomnimo: Miro Cerar je ljubitelj prestiža in prestižnih BMW-jev. Tako smo o nakupu šestih BMW-jev, vrednih 605 minimalnih plač, pisali decembra lani, ko smo omenili, da je vlada z zastopnikom vozil BMW A-Cosmos ustvarila za skoraj 1,8 milijona evrov poslov v zadnjih treh letih. Povezave nismo dolgo iskali, čudežni deček Stranke modernega centra (SMC), Cerarjev paradni konjič v referendumski bitki za drugi tir, ki je sicer v začetku mandata odletel kot državni sekretar, Jure Leben, je že leta 2010 za spletni portal Požareport priznal, da je poročen s Katjo Gaspari Leben, hčerko takratnega člana uprave A-Cosmos Draga Gasparija.

Tast Jureta Lebna Drago Gaspari danes ni več v upravi, ampak je malce več kot šestodstotni lasnik A-Cosmosa, prav tako kot Marta Gaspari, Lebnova tašča; skupaj sta torej lastnika več kot desetine podjetja. Drago Gaspari pa po javno dostopnih podatkih še vedno sedi v nadzornem svetu A-Cosmosa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine