10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Greta si želi rento za avtorske pravice – na evropski urad za intelektualno lastnino je poslala vlogo za zaščito blagovne znamke “Petki za prihodnost”

Kot poroča ZEIT, je razvpita švedska okoljevarstvenica Greta Thunberg ustanovila fundacijo, ker želi avtorsko zaščititi ime »Petek za prihodnost« kot blagovno znamko. Decembra lani je zato na evropski urad za intelektualno lastnino poslala prošnjo za avtorsko zaščito imena.

 

Po poročanju omenjenega medija je Greta to storila v imenu svoje fundacije, ki se imenuje po njej. »Cilj fundacije je spodbujati ekološko, podnebno in družbeno trajnost, pa tudi duševno zdravje,« so sporočili iz fundacije, ki naj bi bila sredstvo za pregledno poslovanje z donacijami. Če seveda verjamete.

Zakaj zaščita avtorskih pravic? Menda naj bi se pojavljali nahrbtniki, klobuki in drugi izdelki, ki tržijo to ime. Zato želi Greta doseči zaščito blagovne znamke, istočasno pa zatrjuje, da s tem ne namerava služiti denarja, pač pa zgolj zaščititi ime pred zlorabo.

No, še najbolj verjetno pa je, da želi Greta prejemati rento. Njeno ime je namreč poželo veliko slave in to lahko prinese tudi korist.

Zadnje novice

Sorodne vsebine