23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Gozdna igralnica na dobrih 1100 metrih

Z vstopom v poletje je priljubljena gorenjska postojanka pohodnikov, gorskih kolesarjev, v zimskem času pa tudi sankačev, Dom pod Storžičem, postala bogatejša za unikatno gozdno igralnico. Zanimivi didaktičnimi elementi, ki spodbujajo kreativno (otroško) igro, urjenje gibalnih veščin in varno športno aktivnost, so plod tvornega sodelovanja Planinskega društva Tržič in Zavarovalnice Triglav.

Kaj dobimo, če združimo zanos planincev, dobrodelno akcijo Otroci Triglava in priljubljeno vseslovensko akcijo Očistimo naše gore, ki je letos vstopila že v svojo deveto sezono? Zanimivo gozdno igralnico ob Domu pod Storžičem, ki jo je s pomočjo prostovoljcev in prijateljev zasnovalo Planinsko društvo Tržič.

»Gozdna igralnica oziroma gozdni park sta v slovenskem prostoru nekaj čisto posebnega. Igralnica je polna dogodivščin, v njej pa bodo lahko tako mladi kot tisti malce starejši preizkusili svoj adrenalinski duh, akrobatiko in ravnotežje. Pa naj bo to na plezalni steni, pajkovi mreži, plezalnih vrveh ali pa na pohodnih trakovih,« pojasni Uroš Ribič, podpredsednik PD Tržič in gospodar Doma pod Storžičem, ter doda, da bo dom odslej še bolj družini prijazen planinski dom.

Za kakovostno preživljanje prostega časa družin
Večnamenska gozdna igralnica je namenjena druženju in povezovanju različnih generacij, saj je odprta 24 ur na dan in je tako dostopna vsem, ki želijo v njej kakovostno preživeti prosti čas. Ker se nova pridobitev ob priljubljeni planinski postojanki nahaja v prijetnem in zelenem gorskem okolju, bo pridobivanje gibalnih in drugih veščin odslej še prijetnejše.

Nov gozdni park je na 1123 metrih nadmorske višine zrasel skozi akcijo, s katero Zavarovalnica Triglav spodbuja zdravo preživljanje prostega časa najmlajših in družin. »Z akcijo Otroci Triglava si že sedmo leto zapored prizadevamo za urejanje ali novo postavitev okolij, v katerih lahko družine, otroci, mladostniki in vsi mladi po srcu kakovostno, zdravo, varno ter razigrano preživljajo prosti čas. Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem je že 24. po vrsti, ki je zrasla v okviru akcije. Glede na dobre odzive ljudi bomo z akcijo nadaljevali tudi v prihodnje,« je povedala Janka Planinc, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav.

V lanskem letu so v največji slovenski zavarovalnici v okviru akcije Otroci Triglava postavili dve otroški igrišči na Idrijskem v Posavju, letos spomladi pa še eno v Savinjski dolini. Do konca letošnje jeseni bodo odprli tudi gozdno igralnico na Kumu. Vse z namenom, da bodo lahko imeli najmlajši še bolj igrivo, srečno in varno otroštvo, družine pa kakovostno druženje in povezovanje.

Naj planinska pot
Pod okriljem akcije Očistimo naše gore lahko ljubitelji gora še do 30. junija izbirajo najlepšo med 55 predlogi poti, ki so jih planinci in planinke predlagali do konca maja. Z glasovanjem in izborom Naj planinska pot želita PZS in akcija Očistimo naše gore dati priznanje tistim planinskim društvom, ki predstavljajo zgled vzdrževanja planinskih poti. Najlepša planinska pot po izboru planink in planincev bo znana po 1. juliju, vsi markacisti zmagovalnega društva pa bodo prejeli nagrado partnerja akcije, podjetja Intersport.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine