16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

(GLOSA) Prazen bazen

Piše: Sašo Čižek

Nisem prepričan, ali so ta čas bazeni prazni. Res pa je, da so zaprti. Pač zaradi COVID-19.

To pomeni, da zdaj ni mogoče oditi na kakšno prijetno in zdravilno kopel. Niti tistim ne, ki so cepljeni, pa čeprav le proti neumnostim. Zato predpostavljam, da so v tem času vsi bazeni, tudi notranji, prazni. Kajti če ni razloga, da bi bili polni, potem so po vsej verjetnosti prazni. To je moja bistroumna ugotovitev, zaradi katere verjetno ne bom dobil Nobelove nagrade, se bom pa po inteligenci verjetno približal znanemu Slovencu, čigar priimek je naziv konja z belimi lisami. Prav on je pred časom zinil tisto znamenito o skakanju v prazen bazen, pa čeprav le figurativno. Ne vem sicer, kaj točno je mislil. Morda to, da se mu je preveč mudilo in ni hotel počakati, da bi v bazen natočili vodo. In kot veste, ni pametno skakati niti v vodo, kjer nisi prepričan o njeni globini. Še toliko manj pa v bazen, kjer ni vode. Ker se lahko prehitro udariš v glavo.

Ampak za Marjana je že prepozno, udarec je pustil svoje posledice. In je verjetno zato še enkrat poskusil srečo, pa četudi z ustavno obtožbo predsednika vlade, a nad njo niso navdušeni niti njegovi najbolj »kul« politični partnerji, ki so sedaj ugotovili, da Marjan v glavi nima niti za burek, kaj šele za vlaganje takih predlogov. A treba mu je priznati, da je res umetnik in pol. Ne zaradi lika Ivana Serpentinška, ki izžareva posebno domačnost, kljub gostilniškemu kvantanju o babah (ja, bodečo nežo je vseeno dobil Žiga Turk, kajti Serpentinšek je le ime performansa in ne resnične osebe).

Bolj zaradi coprnij, s katerimi je postal celo boljši kot slavni David Copperfield. Kaj Copperfield, niti Andersen s Cesarjevimi novimi oblačili mu ne seže niti do gležnja. Saj verjetno že veste, kaj imam v mislih – tisto znamenito kamniško osnovno šolo, o kateri vsi govorijo, samo nihče je še ni videl. Ampak poldrugi milijon evrov, ki je bil namenjen za graditev šole, verjetno še vedno nekje obstaja, ampak nič ne vemo, kje je to. Ni izključeno, da so s tem denarjem zgradili kakšen nov bazen. Upajmo le, da tudi ta ni neviden tako kot cesarjeva nova oblačila. Ali pa je videti prazen, v resnici pa je v njem voda, kar je ravno pravo okolje za kakšen nov Marjanov performans. Če mu po naključju kdaj spodleti, ima še šestkrat možnost, da svojo napako popravi …

Zadnje novice

Nove prometne nesreče

Sorodne vsebine