10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

GCC se pripravlja na 106. rojstni dan: Letos bo druženje nekdanjih in sedanjih dijakov, profesorjev in prijateljev gimnazije potekalo pod sloganom »Pridi. Pomagaj! Zmagaj.«

Gimnazija Celje – Center svojo 106. obletnico letos praznuje pod sloganom »Pridi, Pomagaj! Zmagaj«. Veliko druženje generacij bo prihodnjo soboto, 15. septembra, ko bodo skozi ves dan z različnimi dogodki nekdanji in sedanji dijaki, profesorji in drugi obiskovalci popestrili utrip Celja. Dogajanje se bo za vse tekače in ekologe začelo s tekom in čiščenjem Savinjskega nabrežja v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2018 ter sklenilo z večernim koncertom zasedbe The Šlagers Walking on Sunshine s številnimi glasbenimi gosti, ki se bo začel ob 20. uri pri Vodnem stolpu.

Društvo GCC že sedmo leto zapored na edinstvenem dogodku v Celju in regiji vsako leto enkrat poveže nekdanje dijake, učitelje in prijatelje Gimnazije Celje – Center (GCC). Letošnje srečanje, poimenovano »Pridi, Pomagaj! Zmagaj«, bo potekalo v soboto, 15. septembra, in bo v ospredje postavilo ekologijo v najširšem pomenu besede – od ekologije odnosov do čistoče okolja in iskrenega čuta za sočloveka. Dogajanje ob 106. rojstnem dnevu te celjske šole se bo začelo že zjutraj s tekom in čiščenjem Savinjskega nabrežja ter sklenilo na celjski Špici. »Že lanski prvi tek je dosegel izjemen odziv, zato smo se odločili za ponovitev in dodali še ekološko, saj bodo naši dijaki na ta dan v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018 in eko športnega dne poskrbeli tudi za čiščenje odpadkov ob Pelikanovi poti in cesti na Stari grad, v Mestnem gozdu, pri Šmartinskem jezeru in na poti na Celjsko kočo,« je povedal ravnatelj Gimnazija Celje – Center Gregor Deleja. K sodelovanju na rekreativnem dogodku se lahko prijavite na spletni strani gcc.si/nasih-106/. Načrtovani dogodki bodo potekali ob vsakem vremenu.

Dogajanje se bo nadaljevalo zvečer, ko bo pri Vodnem stolpu v Celju nastopila šolska zasedba The Šlagers Walking on Sunshine s številnimi glasbenimi gosti. »Večerni dogodek vedno pritegne izjemno veliko nekdanjih in sedanjih dijakov, ki se družijo s svojimi sošolci in profesorji. Zares si želimo, da bi bilo tudi letos tako, saj bo koncert, kakor tudi poprejšnje dogajanje, potekalo v vsakem vremenu,« še dodaja ravnatelj Gregor Deleja. Z velikim druženjem generacij Naših 100+6, letos poimenovanim »Pridi, Pomagaj! Zmagaj«, na Gimnaziji Celje – Center začenjajo tudi z mesecem solidarnosti in dobrodelno akcijo #zaLano, saj bodo vsi prostovoljni prispevki, ki se bodo zbrali z dopoldanskim rekreativnim dogodkom in večernim koncertom, namenjeni tej akciji. Za 8-letno Lano, ki se bori s hudo cerebralno paralizo in nujno potrebuje drago operacijo v tujini, bodo na v Društvu in na šoli sredstva zbirali v mesecu solidarnosti, ki se bo zaključil z dobrodelnim koncertom 25. oktobra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine