0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Ganljivo: V Zagreb prispelo truplo mladega vojaka, padlega v napadu talibanov v Afganistanu – Na letališču ga je pričakal sam državni in politični vrh

Na zagrebškem letališču Pleso sta državni in vojaški vrh skupaj z nekaterimi predstavniki drugih držav zveze Nato in družine pričakala truplo vojaka Briškega, ki je bil v sredo ubit v napadu talibanov v Afganistanu. Pokopan bo v soboto, od četrtka pa je na ministrstvu za obrambo odprta žalna knjiga. Vojaka, ki sta bila v napadu ranjena, naj bi bila izven življenjske nevarnosti in se bosta v kratkem vrnila v domovino.

 

Na zagrebško letališče Pleso je danes prispelo truplo hrvaškega vojaka Josipa Briškega, ki je ta teden umrl po napadu talibanov. Krsto je dostavilo ameriško transportno letalo C-17, poleg družine ubitega vojaka pa je po poročanju Jutarnjega lista truplo na letališču pričakal celoten državni in vojaški vrh. Tam so bili namreč predsednica Kolinda Grabar Kitarović, predsednik vlade Andrej Plenković, minister za obrambo Damir Krstičević in načelnik generalštaba oboroženih sil Republike Hrvaške Mirko Šundov skupaj z ostalimi sodelavci in drugimi visokimi uradniki ministrstva za obrambo in Hrvaške vojske. Navzoči so bili tudi predstavniki držav članic Nato, in sicer Združenih držav Amerike, Francije, Nemčije, Češke in Albanije.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine