21.9 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

(FOTOGALERIJA) Policijska konja v Piranu velika atrakcija

V nedeljo in torek so piranski policisti skupaj s policistoma konjenikoma Postaje konjeniške policije Policijske uprave Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom. Policista konjenika in njuna lipicanca so imeli tokrat predvsem preventivno vlogo, obenem pa so bili na slovenski obali tudi velika atrakcija.

 

Vloga policistov konjenikov in konjev je bila tokrat predvsem preventivna, saj se policija skupaj z lokalno skupnostjo aktivno trudi za vzpostavitev čim bolj varnega okolja. Kljub temu so policisti v tem času izvedli nekaj postopkov ugotavljanja identitete in opravili razgovore z domačini, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Konjenika sta požela veliko zanimanja, saj so ju tako domačini kot turisti ustavljali, se z njima pogovarjali in ju fotografirali. Na policiji ob tem niso pozabili na čisto okolje, saj je bilo za čiščenje konjskih iztrebkov poskrbljeno v dogovoru z komunalnim podjetjem Okolje Piran.

Na policiji so napovedali, da bodo takšne oblike sodelovanja skušali izvesti tudi med poletno turistično sezono.

Najpomembnejše in najpogostejše naloge policistov konjenikov so sicer povezane z varovanjem vseh vrst javnih zbiranj, kjer je pričakovati množično kršenje javnega reda in miru, kot so prireditve in shodi.

Poleg tega so službeni konji tudi izvrstni pomočniki, ki na preventivnih akcijah policije vedno očarajo obiskovalce, še posebej otroke, hkrati pa lahko te živali na ukaz postanejo izredno učinkovito prisilno sredstvo. Tako domačini kot tudi turisti jih praviloma dobro sprejmejo, največkrat z nasmeškom na ustih, so še zapisali na policiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine