10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(FOTO) Šah je družil in združil članice in člane SDS iz vse Slovenije

Piše: Vančo K. Tegov

V Celju je včeraj potekal šahovski dogodek  Slovenske demokratske stranke – prvi memorialni turnir Franca Simoniča. Tekmovanje se letos odvijalo kot ekipno, kjer smo dočakali 6 ekip, ki so  s strastjo in znanjem  pokazale in odigrale vrhunske partije na črno-belih poljih.

Vsaka od šestih ekip je zasledovala unikatno  šahovsko filozofijo in s tem pomagala ustvarjati enkratno, pravzaprav enkratno vzdušje na turnirju. Napeto ozračje in tekmovalni naboj se je dalo začutiti  pri vsaki potezi, tudi zato ker so se šahisti pomerili v strateškem razmišljanju, ki je na trenutke segalo  izven in onkraj šahovnice.

V tej starodavni igri,  ki  ni samo igra in šport se  manifestira mnogo več, predvsem pa modrost, preudarnost in želja po zmagi. Želja je, da čim več ljudi, članic in članov iz vrst SDS ne glede na starost in spol,  ima in doseže stopnjo modrosti, ki jo premorejo igralci šaha.

Dogodek je ponudil izjemno priložnost  za promocijo šaha, pomen  in krepitev šahovske kulture pri nas, na celjskem in širše v družbi. Želja je in namen da ta memorialni  turnir Franca Simoniča postane tradicionalen ter da se tudi  v naslednjih letih  v Celju zberejo vsi tisti,  ki obvladajo  to  starodavno igro in  jo  še dodatno  krepijo  s  svojim  lastnim prispevkom.

V tej tekmi smo spoznali  zmagovalce. Vrstni red je  ekip je naslednji:

  1. mesto SDS Maribor
  2. mesto SDS Celje
  3. mesto SDS Polzela

Poleg že omenjenih pokalov so bili podeljeni še:

Za najstarejšega  udeleženca:  Edvard Krajnc

Za najboljšo tekmovalko: Vera Jazbinšek

Za najboljšega najmlajšega igralca: Jan Muršec

Namen in organizacija turnirja sta dosegla največ, kar se da. Druženje, spoznavanje, tekmovalnost ter kanček  modrosti ki je potreben za preudarno uspešno in plodno delovanje pripadnikov SDS. Skupaj tako in tudi v šahu zmoremo največ!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine