31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Filmski zvezdnik Liam Neeson bo zaigral v kriminalnem trilerju Memory

Liam Neeson, med drugim znan po filmih Ugrabljena, bo igral v akcijskem kriminalnem trilerju Memory. Režijo bo prevzel Martin Campbell, ki je med drugim režiral Casino Royale. Scenarij temelji na belgijskem filmu z angleškim naslovom The Memory of a Killer iz leta 2003, Neeson pa bo igral poklicnega morilca na begu, ki izgubi spomin.

 

Zgodba filma sledi poklicnemu morilcu Alexu Lewisu (Liam Neeson), znanemu po natančnosti. A ko Lewis zavrne nalogo za nevarno kriminalno združbo, sam postane tarča in se mora podati na lov za tistimi, ki bi ga raje videli v grobu. Trupla, ki jih pusti za seboj, preiskujejo izkušeni agenti FBI in sodelavec mehiške obveščevalne službe. Lewis se jim poskuša izogibati, a mu to otežuje izguba spomina.

Kot piše Hollywood Reporter, projekt financira medijsko podjetje Black Bear Pictures. Scenarij podpisuje Dario Scardapane, znan po televizijski seriji The Bridge.

Ameriška agencija CAA Media Finance bo poskrbela za distribucijo na domačem trgu. Za distribucijo v Veliki Britaniji in na Irskem ter na drugih mednarodnih trgih pa podjetje STXinternational.

“Scenarij filma Memory je izjemen. Navdušeni smo, da se je filmu pridružil Neeson,” je povedal John Friedberg, predsednik STXinternational. Dodal je, da je Campbell mojster tega žanra zato bo ustvaril eksplozivno verzijo te “zanimive in zgodbe, ki pospeši utrip”.

Film naj bi začeli snemati avgusta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine