3.2 C
Ljubljana
petek, 9 decembra, 2022

EU bo nujno uredila trg kriptovalut!

Piše: C. R.

Trg kriptovalut je pod udarom EU, zato bo za varnost vlagateljev sprejeta nujna ureditev. Tukaj so podrobnosti.

Evropska unija se je znova usmerila na trg kriptovalut, zlasti po milijonskih izgubah, ki sta jih povzročila kriptovaluta LUNA in njen stablecoin TerraUSD. Poleg tega so ljudje, ki so blizu zadevi po poročanju Bloomberga navedli, da bo ta uredba veljala za 27 držav članic. Tukaj so podrobnosti.

Glavni razlog za ukrepanje EU je propad TerraUSD.
Najprej je Francija ena od glavnih držav, ki z optimizmom pričakuje novo ureditev kriptovalut, pri čemer se ji pridružuje tudi Evropski parlament. Poleg tega se oba strinjata, da prihaja do zamud pri svežnju za reševanje problemov na področju trgov kriptoaktivnih sredstev, imenovanem tudi MiCA.

Glede na poročila, objavljena v zvezi s tem dogodkom, sta datuma pogajanj o podrobnih predpisih torek, 14. junij, in 30. junij.

Opozoriti je treba, da je bil glavni dogodek, ki je subjekte, kot je EU spodbudil k ukrepanju, zlom kriptovalute Terra (LUNA) in njene stabilne valute TerraUSD. Pojasnjujejo, da je treba tovrstne težave obravnavati, saj je ogrožena varnost vlagateljev vpliv, ki ga imajo lahko kriptovalute na finančno stabilnost ljudi pa je zaskrbljujoč zlasti, če upoštevamo primer prej omenjenega zloma.

Vendar pa se po navedbah anonimnih informatorjev, ki so govorili z agencijo Bloomberg, nekatere države članice ne strinjajo z več ključnimi vidiki novega regulativnega reda, ki bo veljal za trg kriptovalut. Nekatera področja o katerih ni bilo mogoče doseči dogovora, vključujejo:

Kako urediti najpomembnejše stablecoine na trgu.
Vključitev NFT v nov sklop pravil MiCA.
Nadzor največjih ponudnikov storitev, povezanih s kriptovalutami ali CASP.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: digitalnidenar.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine