-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Ethereum testnet Beacon Chain začenja delovati

Piše: C. R.

Vodilni razvijalec Ethereuma, Tim Beiko je v torek napovedal, da se bo avgusta zgodila združitev, zato je bila za uporabnike Ethereuma vzpostavljena testna veriga Ropsten Beacon Chain. Ropsten bo prva dolgoletna testna mreža, ki bo delovala v času združitve (The Merge), ki pomeni konec arhitekture PoW v Ethereumu.

Korak bližje združitvi
Testni splet Ropsten – ustvarjen pred skoraj petimi leti in velja za eno najboljših replik za verigo blokov Ethereum – posnema vidike glavnega omrežja ETH, zaradi česar je testni model tega, kako bi lahko izgledalo omrežje “Proof-of-Stake”. Razvijalci in potrjevalci imajo lahko prvi vpogled v “The Merge” in na kakšne težave, povezane s kodo, lahko naletijo, ne da bi pri tem vplivali na glavno omrežje.

Kot je zapisano v uradnem Ethereumovem blogu, bo nadgradnja “Bellatrix”, ki je načrtovana za 2. junij, pripravila temelje za “The Merge”. Nekaj dni po tem bodo rudarji določili metriko, znano kot Terminal Total Difficulty (TTD), ki meri težavnost rudarjenja in tako sprožili prehod. Rudarji bodo morali nato svoja vozlišča konfigurirati z določeno vrednostjo.

Razvijalec Ethereuma Tim Beiko je zagotovil več podrobnosti o zagonu in navedel, da mora – da bi se “The Merge” zgodil – veriga Beacon Chain zagnati najnovejšo nadgradnjo in določiti TTD strani PoW.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine