9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani med najboljšimi evropskimi poslovnimi šolami po izboru revije Financial Times

Ljubljanska Ekonomska fakulteta se je že drugič zapored uvrstila med najboljše poslovne šole v Evropi. Ugledna mednarodna finančna revija Financial Times, ki vsako leto oblikuje lestvico najboljših poslovnih šol, nanjo uvršča poslovne šole, ki izpolnjujejo določene zahtevne pogoje. Tako je pogoj za uvrstitev vsaj ena od dveh mednarodnih akreditacij poslovnih šol, kot sta  AACSB ali EQUIS, ter uvrstitev programa International Master in Business (IMB)  na lestvico najboljših poslovnih programov, ki jo prav tako oblikuje vsako leto Financal Times.  Ekonomska fakulteta sodi v skupino trojno akreditiranih poslovno ekonomskih šol, saj vse omenjene akreditacije.

 

Ljubljanska Ekonomska fakulteta je to visoko mednarodno priznanje pridobila kot edina slovenska poslovno-ekonomska šola. Po besedah dekanje Ekonomske fakultete prof. dr. Metke Tekavčič,  je uvrstitev na lestvico Financial Times priznanje Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter njenim profesorjem in sodelavcem za dolgoletno vztrajno delo in prizadevanje za izboljšanje kakovosti na področju visokošolskega izobraževanja, vrhunskega raziskovanja in prenosa znanj. “To je tudi priznanje našim diplomantom, da so med študijem pridobili znanje in kompetence, ki sledijo izzivom sodobnega poslovno-ekonomskega sveta in širšega družbenega okolja. Posebej pomembno je, da gre pri tem za zavezo Ekonomske fakultete, ki zahteva aktivno delovanje v okolju in pridobivanje neproračunskih sredstev, saj država z javnimi viri tovrstne kakovosti kljub sprejetim resolucijam ne omogoča. Želimo si, da bi jo vsaj pripoznala, “ je poudarila dr. Metka Tekavčič.

Tudi po mnenju prof. dr. Andreje Cirman, prodekanje za študijske zadeve, uvrstitev fakultete kaže, da Ekonomska fakulteta po kakovosti izstopa tako v Sloveniji kot tudi v širše. “Glede na kriterije, ki jih Financial Times za razvrstitev uporablja, dokazujemo, da s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarjamo cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol. Uvrstitev fakultete na lestvico potrjuje uresničevanje naše vizije, da bomo leta 2025 med poslovnimi in ekonomskimi šolami Srednje in Vzhodne Evrope prva izbira za skupno raziskovanje, učenje in oblikovanje trajnostnih razvojnih rešitev,”

To pa ni edino mednarodno priznanje, ki ga je dobila ljubljanska Ekonomska fakultata, saj je v zadnjem času dosegla kar tri pomembna mednarodna priznanja Financial Timesa, program IMB  pa se je uvrstil med sto najboljših programov s področja managementa na svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine