-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Dvižni stoli kot pomočniki za vaš lažji vsakdanjik

Starost je lepo življenjsko obdobje, včasih pa vseeno potrebujemo malo več pomoči. In zakaj si je ne bi privoščili?

Pomoč pri vstajanju in usedanju nam ponujajo dvižni fotelji, ki nas dvignejo v določen položaj, iz katerega precej laže vstanemo, kot bi vstali iz sedečega položaja. Prav tako nam olajšajo usedanje, saj nas spustijo iz dvižnega v sedeč položaj s pomočjo vgrajenih elektromotorjev.

Dvižni fotelji so namenjeni gibalno oviranim osebam, osebam po operacijah ali pa osebam, ki potrebujejo pomoč pri vstajanju oz. usedanju.

Nekateri fotelji imajo 2 oz. 3 elektromotorje, ki so namenjeni nagibu hrbtišča v poljubno lego, dvigu nožnega dela, da noge sproščeno počivajo, in pa dvigu oz. spustu sedišča za lažje vstajanje ali usedanje.

Za še več pomoči …

Nekateri fotelji imajo poleg osnovnih funkcij tudi snemljive naslone za roke in snemljive naslone za glavo, da se lahko oseba iz dvižnega fotelja presede na posteljo.

Naj vas nosilnost fotelja ne skrbi.

Nosilnost dvižnih foteljev je od 130 do kar 200 kg. Zaradi lažjega premikanja po prostoru imajo namesto nogic kolesa, v nekaterih pa je vgrajena tudi ročica za potisk.

Kaj pa vzdrževanje?

Materiale in barve poljubno izbirate med več kot 100 barvami mikrotkanine, blaga ali usnja. Danes je večina materialov prilagojena za lažje čiščenje, dodatno pa kupcem ponujamo še prevleke za fotelje, ki omogočijo, da fotelj ostane dalj časa čist in ga laže vzdržujemo. Prevleke lahko ščitijo hrbtišče, sedišče ali naslone za rok.

Dvižni fotelj je dobro preizkusiti, saj si tako lahko izberete model, v katerem se najbolje počutite in ima tudi funkcije pomoči, ki jih morda potrebujete. Olajšajte si vsak dan. Vabljeni v salon Lido.

Kaj pa če ne morem priti do vas?

Potem mi pridemo k vam. Pripeljemo vam lahko dvižni stol na preizkus na vašem domu in se sami odločite, kateri fotelj bo za vas najboljša opora. Pokličite nas! 080 20 18

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine