10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Duhovnik na Hrvaškem oljčne vejice blagoslovil iz avtomobila, podobno ravnali tudi nekateri slovenski duhovniki

Duhovnik v vasi Belica v Međimurski županiji na Hrvaškem je na cvetno nedeljo blagoslovil oljčne vejice kar iz avtomobila, poročajo hrvaški mediji. Objavili so video posnetke župnika Stjepana Šoštarića, ki se ob spremstvu gasilskega vozila na odprtem zadnjem delu poltovornjaka pelje skozi župnijo Belica.

 

Duhovnik Šoštarić je po poročanju novičarskega portala emedjumurje.net.hr. vernike pozval, naj ostanejo na svojih dvoriščih in naj ne hodijo na ulico, medtem ko bo on iz avtomobila blagoslovil oljčne in palmove vejice.

Posnetek prikazuje duhovnika, ki sedi v odprtem zadnjem delu poltovornjaka in blagoslavlja vernike z vejicami ob cesti.

Na Hrvaškem so prepovedali vse javne shode, vključno s cerkvenimi dogodki, kot tudi zbiranje več kot petih ljudi, da bi zajezili epidemijo novega koronavirusa. Zato tudi maše v cerkvah potekajo večinoma brez vernikov.

Kljub ukrepom je eden duhovnikov v Splitu Josip Delaš pozval vernike, naj na cvetno nedeljo pridejo k maši. Policija je nato preprečila več deset vernikom, ki so se zbrali pred cerkvijo, da bi se maše tudi udeležili.

Duhovnik je pojasnil, da je pozval vernike k maši, ker ocenjuje, da jo je mogoče organizirati ob upoštevanju razdalje dveh metrov. Povedal je, da je pri maši vendarle bilo nekaj vernikov in da je blagoslovil njihove oljčne vejice, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po naših podatkih pa so podobno prakso včeraj ubrali tudi nekateri slovenski duhovniki.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine