4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Drzna tatvina na bencinskem servisu v Maribor, ki pa se je za roparja slabo končala

Policijska uprava Maribor: Včeraj, malo pred 16. uro je 37-letni moški prišel v enega od bencinskih servisov v Mariboru. Odšel je za prodajni pult, kjer je prodajalka ravno odložila prešteti dnevni izkupiček v predal blagajne…

 

Neznani storilec je med 20. 1. in 1. 2. 2019, v okolici Maribora preplezal dva metra visoko žičnato ograjo sadovnjaka. Skozi okno je nato v sadovnjaku vlomil v kontejner, ki služi kot skladišče in iz njega odtujil električne škarje, kompresor, dva kardana, 20 l nafte in razno drobno orodje. Materialna škoda presega 10.000 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, malo pred 16. uro je 37-letni moški prišel v enega od bencinskih servisov v Mariboru. Odšel je za prodajni pult, kjer je prodajalka ravno odložila prešteti dnevni izkupiček v predal blagajne. Moški ji je, ne da bi izrekal kakšne grožnje, rekel “to je rop, daj denar”, nato pa pograbil šop bankovcev, se obrnil in brez besed odšel. Moški ob dejanju ni uporabljal nobenih predmetov.

Policisti so takoj po prejetem obvestilu blokirali okolico servisa in osumljenca kmalu prijeli in pridržali. Pri njem so našli tudi večino odtujenega denarja, del pa ga je že zapravil v bližnjem gostinskem lokalu. Ovadili ga bodo za kaznivo dejanje velike tatvine storjene na posebno predrzen način.

Hudo poškodovana peška

Sinoči, okoli 20.05 je 69-letni voznik vozil osebni avtomobil po Košaškem dolu v Mariboru, iz smeri košaške župnije proti ulici Na prehodu. Ko je pripeljal s parkirišča in je zavijal levo na ulico Ob Preši, da bi nadaljeval z vožnjo proti ulici Na prehodu, ni vozil po desni strani vozišča, zaradi česar je z levim bočnim ogledalom trčil v 69-letno peško. Ta je takrat hodila ob levem robu ulice Ob preši. Po trčenju je peška padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da peška med hojo po vozišču v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, na vidnem mestu na strani obrnjeni proti vozišču ni nosila svetilke, ki oddaja svetlobo, ki je vidna iz prednje in zadnje strani ali odsevnega telovnika živo rumene ali oranžne barve z odsevnimi trakovi bele barve. Zaradi tega ji bodo izdali plačilni nalog.

Ugotovili so tudi, da je imel voznik v organizmu 0,07 mg/l alkohola, kar je še v mejah dovoljenega. Zaradi povzročitve prometne nesreče ga bodo kazensko ovadili. 

Več poškodovanih v prometni nesreči

Včeraj, okoli 21.20 je 36-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti, iz smeri Spodnjega  Jakobskega dola proti Zgornjemu Partinju. Ko je pripeljal v blagi desni ovinek po klancu navzgor je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje bočno zdrsel iz desnega na levo smerno vozišče, nato pa zapeljal s ceste na travnato površino. Tam je vozilo zdrsnilo v obcestni jarek in trčilo v prometni znak bočne ovire in nato še v betonski kanal ter tam obstalo prevrnjeno na levem boku.

V trčenju se je 20-letni sopotnik, ki je sedel na zadnjem sedežu v vozilu, hudo telesno poškodoval, voznik in njegov 27-letni sopotnik na prednjem sedežu pa lažje. Hudo telesno poškodovanega so v UKC Maribor odpeljali z reševalnim vozilom, druga dva sta tam pomoč iskala sama.

Voznika, ki mu je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,32 mg/l alkohola, bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine