0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Dr. Dejan Verčič drugi najbolj citirani raziskovalec globalnih odnosov z javnostmi

Piše: P. T.

Dr. Dejan Verčič, profesor, avtor, podjetnik in partner v skupini Herman & partnerji, je v zadnjem desetletju, in sicer med leti 2010–2019, drugi najbolj citirani raziskovalec na področju globalnih odnosov z javnostmi na svetu.

Izjemen rezultat je pokazala bibliometrična analiza 521 člankov, ki so bili objavljeni med leti 1983–2019 v šestih glavnih znanstvenih revijah. Analiza je predstavljena tudi v najnovejši številki Public relations review, najuglednejše znanstvene revije na področju odnosov z javnostmi.

»Ko je pred skoraj šestdesetimi leti kanadski profesor Marshal McLuhan v knjigi Guttenbergova galaksija svet opisal s prispodobo o globalni vasi, si ni mogel predstavljati, da bomo tako kmalu sedeli v globalni sobi, v kateri se vsi neprestano in hkrati pogovarjamo z vsemi, vsi o vseh vse vemo in si stalno čez ramena kukamo v ekrane telefonov, ki so morda pametnejši od nas. Svet ima samo še en politični, gospodarski in družbeni sistem: izobraževanje, kultura, moda, nabavne verige, pandemije, preseljevanje ljudi, proizvodnja, raziskovanje, segrevanje ozračja, trgovina, zabava … Vse je globalno in globalizacije se ne da več spraviti nazaj v steklenico. Lahko jo samo še poskušamo razumeti in nanjo vplivati,« je dr. Verčič strnil misel o trenutnem stanju v družbi doma in po svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine