17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Domžale v znamenju tradicionalnega slamnikarskega sejma

V Slamnikarskem parku pri Občini Domžale bo danes tradicionalni 6. slamnikarski sejem. Tudi letošnji sejem bo tematski – slama in vse, kar lahko iz nje naredimo. Zanimanje obiskovalcev pa bo v prvi vrsti pritegnila izdelava slamnikov in prikaz pletenja kit iz slame, so sporočili iz organizacijskega odbora Slamnikarskega muzeja.

 

Poleg predstavitve slamnikarstva in slamnatih izdelkov domačih in tujih razstavljavcev iz Hrvaške, Srbije in Nizozemske bodo pri izboru razstavljavcev nadaljevali z vsebinsko nadgradnjo ekološko pridelanih izdelkov in izdelkov iz naravnih materialov z demonstratorji različnih slovenskih rokodelskih spretnosti.

Sejemsko dogajanje bo popestril bogat spremljevalni program z različnimi glasbenimi, plesnimi in pevskimi nastopi domžalskih skupin, rokodelskimi prikazi, vodenimi ogledi, animacijami za otroke in modno revijo.

V Slamnikarskem kotičku za najmlajše bo po napovedi organizatorjev zabavno in ustvarjalno; potekali bodo nagradno tekmovanje v ustvarjanju najbolj izvirnega ptičjega strašila, sprehod po labirintu iz slamnatih bal, tovarna milnih mehurčkov, ustvarjalne delavnice, nogometni pikado, kraljevsko sabljanje in izdelovanje kron, hoja s hoduljami, nova pravljica O pujsku, ki je zgradil hiško iz slame, Grini na obisku in drugo.

Na modni reviji slamnikov bodo prikazali slamnike in njihovo uporabnost ob različnih priložnostih s poudarkom na nošenju kril: predstavili bodo kolekcijo džinsa za mlade, dve kolekciji svečanih popoldanskih in večernih oblačil, kolekcijo z belo čipko in ekskluzivno kolekcija, ki je posvečena spominu na slovensko slikarko Ivano Kobilico.

Spremljevalni kulturni program bodo sklenili s 4. srečanjem ljudskih pevcev in godcev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine