4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Domoljub Urban, član Rumenih jopičev, v nekaj dneh zbral 1500 evrov za prijatelja paraplegika! To je primer moči civilne družbe!

Domoljub Urban, član Rumenih jopičev, je pred nekaj dnevi na Twitterju sprožil akcijo pomoči paraplegiku, ki v zadnjih mesecih ni mogel plačevati najemnine in se mu je nabralo 1500 evrov dolga. Ker ga je ZPS želel deložirati, je Urban tudi na Twitterju sprožil akcijo in ljudje so v slabem tednu potrebni denar zbrali. Primer solidarnosti in samoorganizacije ljudi, ki za svojo učinkovitost ne potrebuje ministra in sedemnajstih birokratov.

Domoljub Urban, član Rumenih jopičev, je postal najprej znan po posnetem “sporu” z anticovid aktivistom Nikito Xeverjem, nato kot eden najbolj izpostavljenih članov Rumenih jopičev. Večkrat je gostoval tudi na YouTube kanalu Aleša Ernecla. Tokrat je uspel s svojo doslej najbolj človekoljubno akcijo, ko je za paraplegika, ki je nujno potreboval tisoč petsto evrov, da ga ne bi deložirali, v le nekaj dneh zbral potrebno vsoto, tudi z veliko pomočjo akcije, ki jo je sprožil na Twitterju.

Urban s tem ni le pomagal svojemu prijatelju, pomagal je storiti še nekaj prijateljeve potrebe presegajočega. To, da je uspel s pomočjo Twitterja v tako hitrem času pomagati, kaže na moč družbe, da se organizira sama, brez ministra in tridesetih birokratov z nadpovprečnimi plačami. Če smo malo poglobljeni, družba tudi je samo in izključno, kadar se organizira sama.

Sara Kovač/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine