7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Dež v Ljubljani povzroča težave, za danes na zahodu države napovedane močnejše nevihte

Meteorologi za danes napovedujejo pestro vremensko dogajanje. To se je v zahodnem in južnemu delu države že začelo z nastajanjem krajevnih padavin v obliki ploh in tudi neviht. Najmočnejše nevihte pričakujejo v zahodni polovici države, niso pa izključene tudi drugod.

 

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) so ponoči in zjutraj predvsem na Primorskem možne močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Ti bodo najbolj izraziti na Obali. Močnejše nevihte z nalivi pa bodo čez dan tudi drugod po državi. Zato pri gibanju na prostem svetujejo previdnost.

Zaradi pogostih padavin in hladnejše zračne mase bo temperatura zraka v večjem delu Slovenije precej nižja kot v ponedeljek, tudi na Primorskem ne bo vroče, so navedli na Arsu in dodali, da bo na praznično sredo vreme precej bolj umirjeno. Največ jasnine bo zaradi šibke burje na Primorskem, v notranjosti bo na nebu še nekaj oblačnosti, ki se bo čez dan trgala. Tudi v sredo pa lahko popoldne nastane še kakšna osamljena ploha ali nevihta.

Večino avgusta je sicer zaznamovala vročina, konec tedna je prinesel manjšo osvežitev, a se je nato ponovno segrelo. Po današnji ohladitvi pa se bo v drugi polovici tedna nadaljevalo sončno, nekoliko nadpovprečno toplo in večinoma suho vreme. Takšen tip vremena pa bi po napovedih meteorologov lahko vztrajal dlje časa.

V središču prestolnice pa so danes meteorne vode od deževja začele povzročati prve težave. Med drugim je zaradi poplavljenega cestišča zaprt podvoz Celovške ceste pod železniško progo pri križišču s Tivolsko cesto.

Glede na podatke ljubljanskega centra za obveščanje imajo gasilci kar nekaj dela z črpanjem vode iz zalitih objektov.

Po noči dežja se je že močno dvignila tudi gladina reke Gradaščice na ljubljanskem Viču.

Zadnje novice

Sorodne vsebine